Ordföranden

   

Hej Nordicos.                                                                                       Kungsängen 20-03-27

I mitt januaribrev filosoferade jag lite om att man ska inte ta allt för mycket för givet. Att det plötsligt skulle bli en så påtaglig verklighet hade jag förstås aldrig kunnat drömma om. Det fruktade viruset slog ner som en bomb och i vår lilla värld fick vi avstå möten, fester och lovord. Vi fick skiljas abrupt när viruset hindrade oss att mötas och i stället påskyndade vår hemresa, det stod ganska snart klart i vilken oerhörd omfattning Spanien skulle drabbas. Det var svårt för många och ta in att gänget över en dricka och en tapá flyttade till att enbart ske med hjälp av sociala media. Vi som var lite sena med hemresan fick dessutom uppleva hur steget före undantagstillstånd kröp nära inpå skinnet och det fick i vart fall mig och tänka på dem som med eller utan virus dagligen upplever omfattande begränsningar i sin rörelsefrihet och hur det påverka ens mentala hälsa.

Tideräkningen numera kan i värsta fall bli före och efter Corona. Vår planering för kommande säsong var i stort sett klar före. Jag tar det inte för givet men planen är att den ska genomföras som tänkt och den kommer att presenteras på vår hemsida någon gång under sommaren.

Trots en dramatisk och i stora stycken sorglig avslutning så blev det gångna verksamhetsåret som den gamle OS generalen Antonio Samaranch brukade uttrycka sig när han avslutade en olympiad ”This was the best game ever”.  Jag vill rikta ett varmt tack till er många, organisatörer så väl som deltagare, som gjorde det möjligt. Vi har genomfört 18 stycken onsdagsmöten med 96 besökande medlemmar i genomsnitt. Vi har genomfört tio fullbokade endagars utflykter. Vi har spelat golf och boule. Vi har gått tipsrunda och kört bilrally m.m. Vi har framförallt träffats för att umgås i en skön och otvungen anda som säkerligen också bidraget till att vi kunnat välkomna ett 80-tal helt nya medlemmar och att vi avslutar verksamhetsåret med ett all time high, 435 medlemmar.

Jag kan inte sticka under stol med att jag känner en viss oro inför vad som komma skall. Jag kan däremot hoppas att vetenskapen snart får bukt med covid-19, att vi respekterar givna regler för att minska spridningen och att vi kan fortsätta att tillbringa vintrar i otvungen anda på Costa Tropical.

Var rädda om er

Hälsar

Leif Håkansson