Ordföranden

   

Hej Nordicos.                                                                                                                                             Broterrassen 21-04-12.

Visst är det så att kaos och elände föder nytänk och kreativitet. Nu vill jag inte påstå att allt är kaos och elände men vi har i vart fall upplevt ytterligheter som förening, de senaste åren. Vi avslutade säsongen 2019-2020 med 435 medlemmar (nytt rekord) och vi avslutade årets säsong med 72 medlemmar vilket också är en form av rekord. Alla känner väl till anledningen så den ska jag inte orda så mycket om, jag vill istället lyfta fram den kreativitet och beslutsamhet som fanns bland många av de 72 på plats i Almuñécar.

Men först, styrelsen tvingades fatta beslut om att skjuta upp årsmötet 2020 och planen är nu att vi genomför två årsmöten den 17 november2021. I avsaknad av årsmötet så tog styrelsen beslutet att vi fortsätter med våra sociala åtaganden genom att stötta ”stickeklubben” Tina och föreningen Madre Solas (ensamma mödrar) med vardera 500 €. Tisdagarna har varit vår fasta punkt med stickeklubben på förmiddagen och med expedition på Chinasols veranda på eftermiddagen. Utöver det så har vi spelat Boule på stranden, golf på Moriscos och genom enskilda initiativ spelat pingis och kort, padel och ”parapadel” och vi har vandrat på stan med digital musikquiz.

Nu vill vi också visa att vi tror på framtiden och har lagt fast programmet för hösten 2021 där vi satsar rejält som kompensation för ett nästa helt förlorat verksamhetsår. Vi öppnar expeditionen på Chinasol den 28 sept. Äntligen onsdag med upptakt den 13 okt. Höstens program finns under fliken Aktiviteter/Klubbaftnar. Och du! Käre Nordicos, den 20 okt drar Äntligen onsdag in på Casa de la Cultura med ingen minder än Jacke Sjödin, då har vi öppet för alla AHN medlemmar längs hela sydkusten. Du kan beställa biljett redan nu på vår hemsida.

En annan nyhet är att vi äntligen kan uppfylla önskemålet om en teatergrupp och det blir under ledning av Eyolf Soot. Är du intresserad anmäl dig senast den 1 augusti på vår E-post adress. Det finns mer information under fliken Aktiviterter/Teater på vår hemsida.

En annan nyhet är att du kan ansöka om nytt eller fortsatt medlemskap i Los Nordicos AHN-CN Almuñécar via vår hemsida samt betala medlemsavgiften 20€ direkt till vårt konto på Bank Sabadell. Du slipper köa på expeditionen och ditt medlemskort är klappat och klart när du kommer. Mer information finns under fliken Los Nordicos/Medlemskort.

Jag vill avsluta med att tacka alla er som på olika sätt bidragit till att vi kunnat genomföra detta högst annorlunda verksamhetsår och att vi har en spännande plan för kommande höst. Jag hoppas att vi med hjälp av vetenskap, logistik och eget ansvar ska ses till en normalitet när vi startar ett nytt verksamhetsår den 1 oktober.

Ta hand om er.

Hälsar Leif Håkansson.