Ordföranden

   

Hej Nordicos.                                                                                                                                      Kungsängen 20-10-06.

Jag hoppas att ni har haft möjlighet att vara varsamma om er själva och era nära den gångna sommaren och klarat hålla covid-19 på behörigt avstånd. Jag har förstått att många av er som har Almuñécar i siktet på höstkanten valt att stanna i hemmets trygga vrå längre än vanligt denna höst. Själv sitter jag i skrivande stund i kolonistugan med längtan efter sol och värme och ser en gråmulen vardag med fallande höstlöv passera revy utanför fönstret. Det ska säjas att vår försenade avresa beror enbart indirekt på covid-19.

Vi hade glädjen att avsluta september med ett åtta dagars besök i Almuñécar. Där var medvetenheten om att vi lever i en pandemi väldigt påtaglig. Det i Sverige så omdiskuterade munskyddet är obligatoriskt och fungerar kanske framför allt som en påminnelse om att hålla avstånd och sprita händer. Medvetenhet och respekt kan vara en bidragande orsak till att Almuñécar klarat pandemin utan större utbrott och definitivt till att vi kände oss trygga och bekväma.

Förhoppningen om att kunna genomföra höstens program i vårt Los Nordicos enligt plan gick ju i stöpet. Vi sitter i en mycket oviss framtid och nu handlar det om vår förenings överlevnad. Vi avslutade den senaste säsongen med ett all time high och nu är frågan, kan vi med höstens begränsade verksamhet räkna med några medlemmar över huvud taget. Restriktionerna ger oss möjlighet till vissa utomhus aktiviteter vilket ger oss ett utrymme att synas och att träffas. Vi hoppas kunna genomföra ett årsmöte den 18 november och vi planerar för en mer aktiv vårtermin. Jag tror att tillräckligt många nu ställer upp och visar solidaritet med vår förening och inser att det i nuläget i första hand inte handlar om vad Los Nordicos kan göra för mig, utan nu gäller det, vad kan jag göra för Los Nordicos. Rätt svar på den kloka funderingen är lös medlemsavgift och bli delaktig och jag lovar en ljus framtid om hörnet.

Sköt om er

Leif Håkansson