Los Nórdicos Almuñécar
Härmed inbjuds till årets boule-mästerskap som går av stapeln, Söndagen den 6 mars klockan 10 00 på Stranden Onsdagen den 9 mars klockan 10 00 på Pensionista Klubbmästerskap den 13 mars klockan 10 00 på Pensionista där de 8 bästa lagen från den 6/3 och 9/3 får deltaga. Som vanligt spelas tävlingarna som 2-mannalag. Bäst av tre set gäller och varje set går till 7 i alla matcher. För de lag som åker ut i 1a omgången spelas B-Turnering Samma spelare kan EJ anmäla sig till båda tävlingarna dvs. den 6/3 och 9/3 utan får välja någon av dagarna. Starttiden för alla dagarna kl. 10 00. OBS TIDEN! Startavgiften är 4 euro per lag (2 euro per person) Som Tradition bjuds det givetvis även i år på Tapas och Cava. Max 16 lag kan deltaga och som vanligt gäller först till kvarn. Anmälningslistorna läggs ut på Hotel Victoria Playa onsdagen den 3 februari. Medlemskap i Los Nordicos är givetvis obligatoriskt för anmälan. Varmt välkomna önskar Los Nordicos i Almuñecar både spelare och publik.
· · · Boul 2016 Los Nórdicos Almuñécar
Klubbmästerskapen i Boule gick av stapeln på Pensionistan i strålande väder. En lång dags kamp mellan de olika lagen som kvalificerat sig till tävlingen. I första semifinalen stod det till slut mellan Hellen och Lasse Flink mot Leif Kumlin och Christer Andersson och i den andra semifinalen mellan Torsten Göransson och Sören Gezelius mot Sven Åke Svenäng och Rose Marie Ekström. Det blev Leif och Christer som gick till final mot Sven Åke och Rose Marie, och där Leif och Christer stod som slutsegrare och klubbmästare. Matchen om tredje pris lyckades Sören och Torsten vinna. Jättetrevlig tillställning och ett stort tack till alla som har hjälpt till, ingen nämnd och ingen glömd.
13 mars
Boule är en mycket populär aktivitet bland våra medlemmar. En del spelar på Pensionista och en del föredrar stranden. När vi är som mest så är vi cirka 100 personer som spelar. Fördelningen är cirka 50 på Pensionista och 50 på stranden. En tradition i föreningen har under många år varit klubbmästerskapet för tvåmanna lag. I år valde vi att också spela ett klubbmästerskap, alltså singelspel. Det första mästerskapet spelades under november, hösten 2016. 32 spelare var anmälda och tävlingen spelades i år på Pensionista. Den 30 november samlades finalisterna, koncentrerade för att ta hem mästerskapet. Varje match gällde bäst av tre till sju. När tävlingsdagen var klar var resultatlistan klar. Klubbmästare 2016 Björn Westergren II pris Torsten Göransson III pris Margareta Nystedt III pris Hans-Åke Lindelöw Kristina skötte sekretariatet, Solveig fixade Tapas och Cava så det blev en gemytlig och spännande dag för de tävlande och publiken. Prisutdelningen sker den 18 januari 2017 på vårt onsdagsmöte. År 2017 sker alla finaler på Stranden, finalen för tvåmanna lag såväl för den individuella tävlingen. Almuñecar den 28 december 2016
Individuellt boulemästerskap hösten 2016.
Tillbaka till toppen