Los Nórdicos Almuñécar
Vårsäsongen 2013 är avgjord och vinnare blev........ Lennart Karlsson, tätt följd av Svante scott och en bit efter på tredje plats Leif Lindell.
Avslutningsmiddag med prisutdelning på Rincon Cillo.

Måndagsgolfen hösten 2013

Höstens tävling är avgjord. Sista speldagen blev avgörande då Leif Lindell Lyckades spurta förbi Lars Erik Kallin. På tredje plats kom Svante Scott och tätt efter kom två “runner up”, Mikko och Martti. Avslutning med Middag och prisutdelning på Rincon Cillo var som vanligt trevligt med god mat och fin service.
Äntligen är vårens tävling igång. Fjorton spelare deltog i första omgången i ett strålande golfväder, ingen vind och ingen sol. Masse tog en välförtjänt vinst på 71 slag netto, och Göran som kom direkt från flygplatsen efter en långsemester i Australien, kom in som tvåa på 74 slag, fantastiskt. Mia visade också att det där med golf är ganska enkelt, och presterade en runda på 76 slag netto. Mia hade en putter som var glödhet och behövde inte använda den stort mer än en gång per hål. Undertecknad slog upp bollen på green på ö hålet och hade fyra puttar, Mia slog första bollen i vattnet, droppade och slog tredje bollen i bunker, slog fjärde upp på green och puttade i för fem i.Ett annat positivt besked är att ägaren kom fram och erbjöd oss att spela för 25:-€ om vi ville lägga en speldag till i veckan, alltså för andra dagen i veckan, måndagen är oförändrad 34:-€. Därför har vi bokat kl 9:20 på torsdag, tre bollar.
Måndagsgolfen hösten 2013
Regn måndagen den 24/2  Ett tiotal golfare kom ut till golfbanan, men regnet tilltog så vi blev tvungna att ställa in dagens tävling.  
Måndagen den 3 mars.   Inget regn i dag, men full storm och mot vind på första hålet. Det gick åt många slag bara att komma fram till första green. Tjugoen deltagare trotsade vinden, och dagens vinnare hade hittat receptet, lågt och rakt. Sjuttiosju slag netto fick Masse och tog därmed en klar ledning i totalen.Resultaten kan du se här.På torsdag är det bokat fyra bollar från kl 10:00, och ni spelar för 25:-€  
Granada torsdagen den 20 mars  Tio spelare mötte upp på Granadas golfbana. Vädret var strålande och mandelträden blommade för fullt, men banan var i ganska dålikt skick. Greenerna var luftade och sandade, så bollen hoppade och studsade och det var rena turen att man fick bollen i hål. Ulla-Britta var i gammal god form och tog hem segern med 72 slag netto, och Masse fortsatte sin fina serie med 74 slag. Resultatet är nu uppdaterat, kolla här  
Los Moriscos måndagen den 24 mars Mikko spelade sin bästa runda för säsongen 70 slag netto, och Svante tog ett steg närmare toppen med en 72 runda. Masse som fick nöja sig med en 83 runda får se upp för nästa måndag är näst sista rundan för säsongen, “The moving day” som man säger på touren. Fjolårssegraren som har spelat bort sina chanser lyckades dock på 14:e hålet, ö hålet från utslaget sätta upp bollen ca en decimeter från hål, och göra en enkel birdie.
Los Moriscos måndagen den 31 mars. Sommartid, då gällde att ha ställt om klockan för att va i tid. Strålande väder och ingen vind vid starten kl 10:00. Lite sjöbris blev det fram på dagen. Femton startande hade samlats i dag, och Masse visade ännu en gång hur enkelt det är att spela golf, rakt fram och mitt i banan, lite tråkigt kanske, medan vi andra klipper till bollen och vet aldrig var den landar, lite mer spänning.
Måndagen den 7 april, avslutning på måndagsgolfen. Säsongens varmaste dag, drygt 20 grader, sol och ingen vind, bättre golfväder kan man inte tänka sig. Några som utnyttjade det var Mikko som kom in på 68 slag netto, och Ulla-Britta med en 71 runda. Långtslående Roland, som är nere tillfälligt, trivdes också bra i dag, han fick 74 netto och det med endast 8 i handikapp. Vi andra får väl säga att vi hade i alla fall tur med vädret. Två till vill jag nog också nämna som gjorde sina bästa resultat för säsongen, nämligen Kalle Kindlund och LEO.
Spelarna alltså
Rincon Cillo 7 april 2014 Avslutningsmiddag och prisutdelning på vårens säsong.   Vi träffades utanför restaurangen och tog en drink före maten. JR Krögaren hade verkligen ansträngt sig, och serverade en utmärkt fyra rätters meny. Anders hälsade oss välkomna och tyckte det var trevligt att så många ställde upp på middagen. Vi blev 22 personer till maten, och det var endast 13 spelare som lyckades genomföra 5 omgångar. Lite tunt startfällt, men vi hoppas bli fler till hösten. Masse vårens segrare höll ett uppskattat tacktal. dessutom avslöjade han receptet på sin framgång, istället för att slå bollen upp i luften som höstens segrare, så lägger man bara över handen vid tillslaget och får överskruv på bollen så den rullar längre (tänk om man vetat de)  

Martti Arppe vårens segrare

Måndag den 6 oktober Äntligen är hösten här och golfsäsongen har börjat.   Femton golfare ställde upp till premiären i som vanligt strålande höstväder. Resultaten var lite blandat, men alla verkade nöjda på nittonde hålet. Vi spelar även torsdagar som vi har blivit erbjudna till reducerat pris 25€, måndagar betalar vi 34€. KL 9:00 samlas vi och starttiderna kan variera lite på grund av tillgång. Måndagen den 13 oktober lyckades vi inte få några starttider eftersom det är helg på söndagen och då är spanjorerna fria dagen efter och har ockuperat banan hela dagen. Därför flyttar vi den tävlingsdagen till torsdagen den 16 oktober. Tävlingen kommer att avslutas måndagen den 24 november med fest och prisutdelning på kvällen.  
Golf resultat
Torsdagen den 16 oktober Andra tävlingsrundan på höstsäsongen.   I strålande solsken ställde drygt 20 spelare upp i dagens tävlingsomgång. Lars Erik Kallin visade att han kan spela golf även med en ny höftled. Med sina sju slag i handicap kom han in på 71 slag netto. Lennart Olofsson fick även han en bra runda på 71 slag netto, men med lite högre handicap. Anders Liljeroth med sina åttio år fick även han till en bra runda på 73 slag netto. Övriga resultat kan du se här. Tävlingen fortsätter på måndag med första start 9:20.
Måndagen den 20 oktober. 26 golfare hade letat sig ut till golfbanan i dag. Vädret är fortfarande sommarvarmt med lite fläktande vindar uppåt dagen, som svalkade skönt och försvårade spelet något. Trots det var det några som kom in med bra resultat under 80 slag netto. Dagens segrare Masse på 74 slag, följd av Anders Liljeroth på 75 slag liksom Anders Pettersson. Nästa tävlingsdag blir Måndag den 27 oktober, men vi spelar även nu på torsdag den 23 kl 09:10. Den 3 november planerar vi spel i Granada om vi får starttider, men det återkommer vi till.  
Måndag den 27 oktober Fjärde tävlingsrundan för säsongen.   Halva säsongen är avklarad och det är jämt i tävlingen. Fem runder ska räknas av de åtta som vi har möjlighet att delta i. Anders Liljeroth leder en fantastisk serie med alla runderna under 80 slag. Det är dock många som har möjlighet att förbättra sig framöver. Nästa måndag den 3 november spelar vi på Granada med första start kl 11:00.  
Granada den 3 november Femte omgången. 23 golfare hade tagit sig till Granada för den femte omgången i höstens tävling. Vädret var strålande, och det annalkande regnet var försenat en dag som väl var. Resultaten var också genomgående bra bland de flesta. Lennart Karlsson tog ett stort steg upp i prislistan med en 69 runda. Ander Liljeroth leder fortfarande, men Kallin tog in och ligger bara ett slag efter.  
Los Moriscos den 10 november Sjätte omgången. Det Börjar dra ihop sig i toppen, och eftersom vi räknar de fem bästa omgångarna så är det dags att plocka bort de sämsta resultaten. Det förutsätter dock att man varit med från början. En som inte varit med från början är Acke Borg som i sin första start för säsongen tog hem dagens vinst med god marginal. Acke kommer då också att bli en avgörande förstärkning i stadskampen mot Nerja i nästa vecka. Lars Erik Kallin kom in som tvåa med en 77 runda och petade därmed ner Anders Liljeroth till en andra plats.
Avslutning den 24 november Åttonde omgången. Nitton deltagare lyckades skrapa ihop fem omgångar, och i toppen lyckades Martti Arppe, vårens mästare, avancera till en andra plats med en 70 runda. Anders Liljeroth som inte kunde delta i de två sista tävlingarna lyckades med en hedrande tredje plats. Vår i särklass duktigaste golfare Lars Erik Kallin tog hem höstens seger med god marginal trots sitt låga handikapp. Avslutningen firades på Rincon Cillo som vanligt med trevlig stämning och utmärkt mat.
Los Nórdicos Almuñécar
Tillbaka till toppen