Los Nórdicos Almuñécar Måndagen den 26 januari sparkar vi igång vårsäsongen av måndagsgolfen. Kl 09:30 går första bollen ut 1

Måndagsgolfen den 26 januari 2015

Årets första tävling inledes i strålande väder, lite kyligt på morgonen men solen värmde fort upp luften. Ett litet gäng golfare på 10 personer, inklusive Niklas ett barnbarn till Kalle Lindahl och Bill som bara stannar en månad. Masse rivstartade med en 68 runda tätt följd av Kalle Lindahl och Acke borg på 71 slag.
Resultat våren 2015 2

Måndagsgolfen den 2 februari 2015

Några fler i dag, nämligen femton spelare. Vädret var blåsigt i helgen men i dag var det lugnare, och solen sken från en molnfri himmel. Sandstranden utmed medelhavet var helt bortblåst. Vågorna hade slagit upp ända ut på parkeringsplatsen, och allt arbete som lagts ner på att få stranden fin var som bortblåst. Masse fortsatte sitt fina spel och satte långputtar på 25 meter. Dock gjorde han ett misstag på åttonde green genom att träffa flaggan med sin långputt. Det gav honom två slags plikt, löjligt, men regler är regler. Därmed blev Acke dagens vinnare på 73 slag, tätt följd av Masse på 74 och Kalle Lindahl på 76.
3

Måndagsgolfen den 9 februari 2015

Strålande väder och sol när vi startade tredje omgången i vårsäsongens tävling. Trots vädret och långt in i februari så var deltagandet ganska lågt, tolv personer ställde upp och av dem var det några som inte deltar i vår tävling. Efter ca nio hål så tog det till att blåsa, och det var inte lite, om inte full storm så upplevdes det som sådan. Slagen nåde inte fram och bollarna låg inte stilla på green. Trots detta så lyckades Acke borg komma in på en 75 runda och leder tävlingen med råge. Vi väntar bara på att någon kommer ner och sätter honom på plats. Nästa måndag den 16 februari startar tävlingen kl 09:00. Detta på grund av att ett stort gäng Svenskar från Almerimar har förlagt sin tävling till Los Moriscos kl 09:30, tio bollar alltså ca 40 pers.
4

Måndagsgolfen den 16 februari 2015

En fin golfdag med sol och lite lagom vind. Tio spelare ställde upp kl 09:00, en halvtimma tidigare än vanligt. Ett stort gäng av golfare från Almerimar hade nämligen bokat upp hela förmiddagen från halv tio. Resultaten var överlag inte strålande, de enda som lyckades komma in under 80 slag netto var våra två stjärnor, Masse och Acke.
Golf måndagar och torsdagar kl 09:00 på Club de Golf LOS MORISCOS 5

Måndagsgolfen den 23 februari 2015

Strålande sol och ganska varmt, men blåsigt. Stark byig vind som gjorde det väldigt svårspelat. Masse som slår rakt och lågt behärskade vinden bäst och lyckades komma in på 78 slag netto. Övriga spelare fick resultat mellan 80 och 100 netto.
6

Måndagsgolfen den 2 mars 2015

Lite nya ansikte i dag på måndagsgolfen. Anders var tillbaka och spelade en som vanligt strålande golf. Han satte de flesta på plats med en 73 runda. Dock lyckades Britt Marie tvåla till oss allihop med en 72 runda. Bäva månde LEO som kommer ner i veckan, efter att ha stöttat våra VM åkare i Falun. Preliminärt bestämde vi en golfrunda i Granada torsdagen den 19 mars, och den 30 mars avslutning med middag på Rincon Sillo som vanligt.
7

Måndagsgolfen den 9 mars 2015

Tjugo spelare ställde upp på golfen i dag i ett strålande försommarväder, med svag vind. Bra förutsättning för goda resultat. Acke Borg som tog segern i dagens tävling, ryckte lite i sammandraget, eftersom Masse spelade en av sina sämre runder. Britt Mari visade att förra veckans seger inte var en tillfällighet, en andra plats i dag på 76 slag. Torsdagen den 19 mars åker vi till Granada och spelar traditionsenligt på Granada Club de Golf. Första start kl 11:10 och vi samlas kl 10:00 för en kopp kaffe och lite uppvärmning. Räkna med att det tar en dryg timme att köra, speciellt om det är första gången.
8

Måndagsgolfen den 16 mars 2015

Anders Liljeroth visade i dag att äldst är bäst, med 74 slag netto sopade han banan med oss andra. Svante spelade stabilt, tvåa på 76 netto. Roland med sina 7 slag i handicap fick 77 netto, och Britt Mari håller formen med 78 slag netto. Acke och Masse som leder totalt med fem bästa runder, börjar känna flåset i nacken. På torsdag spelar vi i Granada, en populär bana där resultaten brukar bli bra.
9
Torsdagen den 19 mars 2015 i Granada Vädret var strålande när vi startade på första hålet. Drygt 20 personer kom till start. Priset var reducerat till 25:-€ eftersom greenerna var nydressade och luftade även fairway. Vid två tiden mulnade det upp, blev lite kyligare och det kom lite regnstänk som gick över efter en stund. Resultaten blev bra för dem som leder tävlingen. Masse knaprade in lite på Acke och Anders kommer starkt, men har bara spelat fyra runder.
10
Måndagsgolfen den 23 mars 2015 Vilken tur vi har med vädret! Efter allt regnande tidigare så fick vi en strålande solig golfdag. Endast tio personer kom till start och resultaten var inte lika bra som vädret. Den enda som kom in med ett anständigt resultat under 80 var Leif Lindell. Anders som nu har fått ihop fem runder kom in på 82 slag och får svårt att ta in på Acke och Masse i täten. Sista rundan spelas på måndag med avslutningsfest som vanligt på Rinconsillo.
11
Måndagsgolfen den 30 mars 2015 Sista tävlingen för säsongen och ledaren ställde inte upp i den här avgörande rundan. Dock lyckades inte Masse ta tillvara på tillfället, det skilde nämligen bara två slag. Dagens vinnare blev Kalle Kindlund, Kalle Lindahl och Ulla Britta Scott i nämnd ordning, de enda som lyckades komma under 80 slag. Avslutningsmiddagen på Rincon Cillo var som vanligt bra med mycket god mat. Deltagarantalet var lite mindre än vanligt, återväxten är lite dålig för tillfället, och Acke som blev säsongens vinnare med sin första inteckning i vandringspriset, kunde inte delta i avslutningen på grund av hemresa tidigt på morgonen.
Los Nórdicos Almuñécar Tillbaka till toppen