Segrare i dagens tävling Blev Leif Sultan på 72 slag netto, och tvåa blev Anders Liljeroth med 74 slag. På fjärde och femte plats kom grabbarna som avgjorde slutresultatet i höstens tävling, båda på 75 slag netto, Martti Arppe och Lennart Olofsson.
Näst sista rundan på måndagsgolfen spetsade till spänningen inför sista rundan. Lennart Karlsson som leder tävlingen, men som inte kan delta de sista tre runderna, har fått upp Masse endast två slag efter sig. Dagens segrare Lennart Olofsson kom in på 73 slag och placerade sig på tredje plats inför slutrundan, tio slag efter Lennart Karlsson. Med en 72 runda på måndag går dock Olofsson förbi Karlsson, eftersom han byter ut en 83 runda. Men om Masse då gör en 73 runda så vinner han. Det kan bli en spännande måndag.
Nästan 30 spelare ställde upp i dagens tävling, dock inte alla som deltar i vår sammanlagda tävling. Dagens vinnare Anders Liljeroth, 75 slag, kom nu upp i fem tävlingar som krävs, och klättrade upp till en sjunde plats, endast två slag från tredjeplatsen. Lennart Karlsson och Martti Arppe som ligger etta respektive tvåa har lite marginal ner till tredjeplatsen, men sedan ligger tre spelare på samma resultat, det bådar gott för två spännande slutrunder.
Måndagsgolf på en torsdag, fungerar lika bra. Dagens segrare i vår tävling blev Mikko på 74 slag netto, och utom tävlan Pekka på 69. Också utom tävlan på tredje plats med 75 slag Robert Scott från Kalix. Anders Liljeroth lyckades med sitt bästa resultat för säsongen 75 slag och Lennart Karlsson befäste sin ledning totalt med en 76 runda. Tre tävlingar återstår eftersom vi beslöt att spela en måndagstävling även nästa torsdag.
Drygt tjugo spelare ställde upp i dagens tävling. Det börjar dra ihop sig för slutstrid, Lennart Karlsson leder betryggande som det ser ut. Masse som också har spelat bra ligger på en betryggande andra plats. Måndagsgolfen som regnade bort, spelar vi på torsdag, första start kl 09:00.
Efter nattens häftiga regn blev det en strålande dag på golfbanan. Resultaten blev kanske inte lika strålande, bäst lyckades Svante Scott med en runda på 80 slag netto. Banan var väldigt blöt och svårspelad efter nattens regn, det gällde att hålla bollen i luften, för på marken blev det stopp direkt i vatten pölarna. Bunkern på sjuttonde hålet var helt vattenfylld, så om man hamnade där blev man tvungen att droppa före bunkern och det var nog en fördel. På torsdag bär det av till Granada för nästa tävling, första start kl 11:00, kör i god tid! Torsdagen den tolfte november lägger vi också in en tävlingsdag, eftersom förra måndagen regnade bort.
Måndagens tävling regnade bort, men det var elva spelare som dök upp före start. Av dessa var det sju man som trotsade regnet. Mikko Masse och Pecka gick ut först och drog iväg i väldig fart i regnet. Lennart, Anders, Kalle och jag gick ut efter. Lennart Karlsson spelade trots regnet en strålande golf, och på nionde hålet när det regnade som värst och greenen var en enda stor sjö blev han tvungen att chippa bollen i hål. Då bröt vi matchen eftersom banan inte var spelbar, men Lennart gjorde 40 slag brutto på nio hål. Mikko, Masse och Pecka lär ha fulföljt 18 hål, får lyssna på deras komentarer på torsdag.
Los Nórdicos Almuñécar Golf Hösten 2015
Vi spelar golf måndagar och torsdagar kl 09:00 på Club de Golf Los Moriscos. I sommar har det bara varit Masse och jag, men nu i september har vi fått förstärkning med Mikko och Lönegren. Tyvärr för oss så åkte Mikko till New York i torsdags och Lönegren åker snart till Argentina för att utöva sin passion att dansa tango. Masse och jag fortsätter och hoppas snart få ner lite fler spelare. Måndagen den 5 oktober planerar vi att starta höstens tävling. Välkomna!
Nu är vi på gång, helt plötsligt blev vi 22 spelare som ställde upp. Tävlingen genomfördes i normalt långsamt tempo, fem timmar, det brukar bli så när det är tävling. Några engelsmän kom upp till sista bollen och klagade på tempot, men då förklarade Mia, som gick i sista bollen att det är fullt på banan alla får vänta, och så var det bra med det. Resultaten var lite blandade, en del lite ringrostiga efter sin semester i Sverige, men en vinnare fick vi, nämligen Lennart Karlsson som lyckades skuta en 74:a runda!
5/10 12/10
Dagens tävling samlade 20 förväntansfulla deltagare, vädret var växlande molnighet, lagom varmt och ingen besvärande vind. Trevligt var dagens segrare Kurt Karlsson 75 slag som brukar hålla till lite längre ner i prislistan, och tvåan Svenne Östberg, ett slag efter. Trea blev Lennart Karlsson också på 76 slag netto.
Trots ett våldsamt regn på kvällen före, så blev det en underbart härlig golfdag med lugnt väder och växlande molnighet. Nitton spelare var vi som gick upp i ottan och såg att det var en stjärnklar himmel. Banan hade svalt regnet ganska bra, det var bara bunkrarna som var hårda som cement, men det gjorde det bara enklare att ta puttern. Masse tog hem dagens tävling med 75 slag netto, dock leder Lennart Karlsson efter tre omgångar, men det är långt kvar. Vi planerar avslutningen den 23 november, och torsdagen den 5 november har vi bokat Granada club de golf kl 11:00.
19/10 26/10 2/11
Äntligen en strålande golfdag, Granada bjöd verkligen på fint väder, strålande sol och ingen vind. Banan var också i väldigt gott skick, greenerna var väldigt snabba och lite ovant för oss. Ca 30 spelare hade tagit sig upp hit från kusten, en del njöt av fin golf och vi andra fick njuta av fint väder. En som njöt av båda var Leif Sultan som lyckades vinna dagens tävling på 76 slag netto. Lennart Karlsson som fick 77 slag netto i dag gick upp i ledningen totalt med fyra omgångar kvar att spela.
5/11 9/11 16/11 12/11 16/11
Avslutningen på höstens tävling blev dramatisk, som jag skrev i förra bloggen så var det tre deltagare som realistiskt kunde vinna. Lennart Karlsson som inte kunde förbättra sitt resultat ledde med två slag, Masse tog in två slag och kom upp på samma antal slag, men förlorade på högre handicap. Lennart Olofsson som spurtade starkt tog hand om tredje platsen, endast två slag efter segraren.
23/11
Vi fortsätter att spela på Los Moriscos måndagar och torsdagar över hela vintern. Tävlingsverksamheten startar någon gång i början på nästa år. Trevliga helger och välkomna tillbaka!
Los Nórdicos Almuñécar Tillbaka till toppen