Los Nórdicos Almuñécar Los Nórdicos Almuñécar Golf Hösten 2016
Hösten är här och temperaturen har fallit ner under tjugo grader på natten och behagliga 24-25 grader på dagen. Då är det dags att värma upp inför en ny golfsäsong. Vi spelar måndagar och torsdagar klockan 09:30.
Välkomna! 10 Oktober
Då var vi igång med höstens tävling, 16 spelare ställde upp denna soliga måndag. Det var ett kärt återseende på golfbanan och förväntningarna var stora. Dagens resultat var som vanligt lite blandat. På de tre första platserna kom Leif Lindell, Martti Arppe och Leif Sultan. Hela resultatlistan kan du läsa Här.
17 Oktober
Då var vi ett ännu större gäng som mötte upp på andra rundan av höstens tävling, nämligen 22 spelare, varav några gästspelare. Ingrid Sultan tog hem dagens tävling genom att gå runt på banans par 70 slag netto. Tvåa blev Masse på 71 slag och trea Lennart Olofsson på 73 slag. Anders Liljeroth var tillbaka och tog hand om ledningen och samlade in start avgifterna, lovade också att ordna en tävling i Granada en torsdag i början på november. Den 28 november blir sista speldag med avslutning på kvällen. De fem bästa runderna kommer då att räknas när vi korar en segrare för hösten.
14 November
Mörka moln och lite blixt och dunder i bakgrunden skrämde iväg halva startfältet i dag. De tio spelare som trotsade vädret, fick så småningom en underbar golfdag. Leif Lindell tog hem segern med 72 slag netto, samma resultat som Masse men med lägre handicap. Trea blev Pekka på 74 slag.
24 Oktober
Stor uppslutning på golfen i dag trotts mulet och lite småregnigt, åtminstone i Trelleborg. Resultaten var intressanta, Svenne gjorde sin bästa runda för säsongen och Masse ångar på, blir svår att klå till slutsegern. Leif Sultan och Kalle Lindahl kom därefter på 72 slag, resultat som ligger nära våra hadicap och säkert beroende på att banan blivit lättare slopad. Kolla resultaten här.
31 Oktober
Det börjar dra ihop sig, endast två tävlings runder kvar. Masse med sin chockstart ser ut att ha en betryggande ledning, endast Ingrid Sultan ser ut att vara i närheten. Dock kan allt hända i golf, se på Alex Norén i Sydafrika, låg under med sex slag inför sista dagen och med en 63 runda tog han hem segern med sex slag. I övrigt inga andra jämförelser. Kolla resultaten här.
Näst sista rundan den så kallade ”moving day”, då man skall spela sig i position inför finalen den 28 november. Fyra spelare hade slutit upp och vi tog ett enhälligt beslut att skjuta upp dagens runda till torsdag. Inte på grund av regnet i sig, det finns kläder som skydd, utan för mycket vatten på banan. Första start är kl 09:10, och Anders behöver besked om vilka som kommer på avslutningsmiddagen.
21 November 28 November
Åska och mörka moln låg och snurrade över medelhavet när vi startade dagens runda. Vi klarade oss dock ganska bra med några lätta regnskurar, förutom sista bollen med Göran och Ulla. På artonde hålet kom då solen fram, samtidigt med ett våldsamt regn och hagelskur, och på toppen av allt en våldsam blixt och åskknall, som finalen i ett fyrverkeri. Lars Erik kallin blev dagens segrare tillsammans med Göran Åsard på 73 slag, men med lägre handicap. På tredje plats kom Lennart Karlsson med 74 slag. Övriga resultat ser du här. På måndag spelar vi sista rundan med start kl 09:00 och på kvällen har vi middag och prisutdelning på Rincon Cillo kl 19:00.
24 November
Höstens golfsäsong avslutades i strålande väder, dock med en ganska blöt bana efter allt regnande sista tiden. Vid första tee var det översvämning, men inte endast beroende på regnet utan det var avlopp systemet som kollapsat. Dagens segrare blev Lars Erik Kallin på 72 slag med Mikko på andra plats och Britt Marie Schönfeldt på tredje. Många hade samlats till avslutningsmiddag och prisutdelning på Rinconcillo. Martti Arppe lade beslag på totalsegern genom sin chockstart på säsongen. Ingrid Sultan blev tvåa med god marginal till trean Leif Lindell. Resultat
Tillbaka till toppen