Los Nórdicos Almuñécar Vi spelar golf måndagar och torsdagar kl 09:00 på Club de Golf Los Moriscos. Med undantag för julafton och en dag till så har vi spelat måndag torsdag varje vecka även nyårsafton. Antalet deltagare har inte varit så många, men nu räknar vi med att det fylls på efterhand. Själva tävlingen för vårsäsongen startar vi när vi känner att det är lite fler deltagare någon gång i januari månad. Välkomna! Golf Våren 2016
En kylig måndagsmorgon på golfbanan, nio spelare mötte upp och vi bestämde oss för att starta vinterns tävling.  När vi kommit ut på banan steg solen sakta upp över horisonten och värmde upp oss väldigt markant. Spelet flöt på med blandat resultat, dock verkade alla va nöjda med spelet. Dagens segrare Leif Lindell med 75 slag netto följd av Lennart Karlsson och Göran Åsard på 77 slag
Måndagen den 18 januari Måndagen den 1 februari
Dagens tävling lockade sju spelare, även Masse kom ut och följde med runt utan att spela, för första gången efter sin olycka. Höften behöver lite längre tid innan han kan börja spela på riktigt. Det blev ändå finsk dominans i resultatlistan. Mikko segrade på 73 slag följd av Pekka på 75.
Måndagen den 25 januari
En härlig golfdag med temperatur upp mot 25 grader. Lite kyligt på första hålet, vi startar redan kl nio och solen är än så länge lite seg om mornarna, men det känns skönt att komma iväg tidigt. Fortfarande lite tunt med deltagare i tävlingen. Nio personer var vi, men en fick bryta på grund av en envis förkylning. Resultaten blev inte lika bra som vädret, bäst var 81 slag netto på Leif Lindell och Ulla Britta Scott. 85 slag fick Svante Scott som med sin Ulla har kommit ner direkt från kylan i Kalix. En temperaturskillnad på sådär en 50 grader.
Måndagen den 8 februari
Tolv spelare ställde upp på golfen i dag. Lite efterdyningar från gårdagens storm, men de var fullt hanterbart. Ganska bra resultat speciellt från Mikko som tog segern i dag med 71 slag netto. Masse gjorde debut på riktigt efter sin skada och lyckades få ihop en 79 runda.
Måndagen den 15 februari
Full storm i dag på golfbanan, men det hindrar naturligtvis inte en golfare, bara lite större utmaning. Tio stycken kom till spel och det var bara en som bröt efter nio hål. När vi passerade åttonde hålet så la golfbilen av och nätet längs vänstersidan gav vika och vek sig ut på gatan. Det är ändå stolpar av väldigt grov dimension. Nåja, resultaten efter förhållandena blev över 80 slag, ändå godkänt i vinden. Pekka 81 slag, Leif Lindell 82 och Masse 83. När vi skulle hem var vägarna från golfbanan avstängda på grund av risk för nät och nerfallande skyltar. Det blev lite labyrintkörning för att hitta ut. Tyvärr så blev det ingen bild på förödelsen, hade nog med att hålla i hatten;).
Måndagen den 22 februari
Äntligen en fin golfdag med lite soldis och nästan vindstilla. Resultaten blev också därefter, nio spelare av tretton under 80 slag netto, att jämföra med förra veckan där ingen kom under 80 slag. Segrare i dag blev Kalle Lindahl på 71 slag netto, tvåa blev Svenne Östberg med 73 slag och Mikko på 74 slag.
Los Nórdicos Almuñécar Måndagen den 29 februari
Styv kuling på golfbanan i dag och det var 14 spelare som trotsade blåsten. Solen sken och höll uppe temperaturen men vinden var svårbemästrad. Masse var den enda spelare som lyckades komma under 80 slag, nämligen 78. På andra och tredje plats kom Kalle Lindahl och Ulla-Britta Scott med 80 slag netto. Lars Erik Kallin som gjorde sin debut efter juluppehållet, lyckades inte så bra i dag trots att han hade minst antal bruttoslag av alla, men så lågt spel handicap som 7 slag.
Klicka på baggen så får du upp resultaten.
Måndagen den 7 mars
Kallt och blåsigt på golfbanan i dag, trots detta så var vi femton tappra golfare som spelade. Resultaten blev också förvånansvärt bra, Pekka och Ulla-Britta kom in på 73 slag netto, jättebra spelat i blåsten. Mikko som fick 76 slag netto, håller ledningen i sammandraget.
Måndagen den 14 mars
Äntligen en vacker dag på golfbanan, strålande sol och en svag bris uppåt dagen. Resultaten var också strålande med många spelare under 80 slag netto. Dagens segrare blev Leif Lindell på 71 slag netto följd av Pekka Kuitunen på 73 och Ulla-Britta Scott på 75 slag netto.På torsdag bär det av till Granada för vårens tävling på Granada Club de Golf Las Gabias med första start kl 11:00. Vi samlas klockan tio för en kopp kaffe och lite uppmjukning på chipp och putting green. Tag med lite varma kläder, kör i god tid och försiktigt.
Torsdagen den 17 mars
Utflykten till Granada Club de Golf blev succé både vädermässigt och spelmässigt, speciellt för den finska ligan. Pekka och Mikko gjorde var sin 70 runda netto och Kalle Lindahl 72. Lars Erik Kallin visade att han är på väg tillbaka efter en trög start i vår, 73 slag netto. Mikko tog därmed ledningen i sammandraget och nu återstår det endast två runder till på vårsäsongen.
Regntunga moln när vi gick ut på morgonen och mycket riktigt så blev det regn som varade någon timme. Tävlingen genomfördes men resultaten påverkade inte slutställningen nämnvärt. Lars Erik Kallin tog hem dagens tävling på 76 slag netto, men lär inte kunna avancera så många platser till nästa gång.  Nästa måndag är sista för säsongen med middag och prisutdelning på Rinconcillo.
Måndagen den 28 mars Måndagen den 21 mars
I dag var det den sista rundan för säsongen, och endast tio spelare kom till start. I princip så var tävlingen redan avgjord eftersom Pekka som låg tvåa inte kom till start och Leif Lindell som låg trea var tvungen att göra en 69 runda för att gå ikapp Mikko. Det blev en ledarboll med Mikko och Leif, där Mikko bara behövde bevaka att Leif inte lyckades gå ner under sitt handicap. Dagens tävling vanns dock av Leif på 74 slag netto tack vare tre raka par på sluthålen, men det räckte bara till att komma ner på samma antal slag som Pekka.
Avslutningsfest och prisutdelning våren 2016 Tillbaka till toppen