Efter en blåsig natt och risk för regn under dagen blev det ändå en strålande golfdag med nästan ingen vind och inget regn. Två efterlängtade spelare dök också upp i dag, Leo och Britt Marie. Resultaten var också bättre i dag än förra måndagen då ingen kom under 80 slag. Segrare i dag blev Pekka på 73 slag, samma som Leif och med Kallin på tredje plats med 75 slag.
Los Nórdicos Almuñécar Los Nórdicos Almuñécar Golf Våren 2017
Även om det är lite kyligt på morgnarna så startar vi Vårsäsongen 2017 måndagen den 23 januari.Vi samlas som vanligt kl 09:00.
Då var vårens golfsäsong igång. Inte många deltagare trotts det fina vädret. Mikko tog täten direkt med 74 slag och Pekka ett slag efter på 75 slag. Trea blev Britt Marie med 77 slag. Kalle Lindahl kan också nämnas med 79 slag. För resterande tre deltagare kan man väl säga att de åtminstone hade tur med vädret.
Måndagen den 23 januari Måndagen den 30 januari
Intresset för golf är svalt liksom vädret så här på vårkanten, även om det var strålande sol, ingen vind och ca 15-20 grader varmt. Inte mycket att skriva om mer än att vi var fyra spelare som tyckte att resultaten var undermåliga. Hoppas på ökat intresse framöver.
Måndagen den 6 februari
Fortfarande lite tunt på deltagarlistan trots det fina vädret, lite blåsigt på de sista hålen. Resultaten är heller inte så bra, de enda som kom under 80 slag var Kalle Lindahl och Anders Liljeroth.
Måndagen den 13 februari
Väderprognosen var inte gynnsam för golf idag, så jag beslöt att flytta tävlingen till torsdag. Mikko och Masse, de mest entusiastiska kom dock till start trotts de mörka molnen.
Torsdagen den 16 februari
Eftersom måndagen regnade bort så fick vi spela måndagsgolfen i dag torsdag. Det dåliga deltagandet håller i sig, fyra Finländare mot en stackars Svensk. Tolv spelare sammanlagt, men som sagt bara fem i tävlingen. Masse stod som dagens segrare på 74 slag och Pecka på andra plats med 77 slag.
Måndagen den 27 februari
Idag var vi ett tiotal deltagare i tävlingen, lite fler än tidigare. Utmärkande var Britt Marie Schönfeldt som tog hem dagens tävling på 72 slag. Masse och Leif Larsson därefter med 76 slag.
Måndagen den 20 februari
Två nya ansikten dök upp på tävlingen i dag, eller rättare sagt nygamla, vår förre ordförande i klubben Eric Somogyi och stridsflygare Willy Forsberg. Resultaten var som vanligt blandat med en som utmärkte sig, nämligen Leif Larsson som lyckades med en 70 runda
Måndagen den 6 mars
Lars Erik Kallin anslöt sig till golfen i dag. Tio spelare blev vi då som deltog, och trots det fina vädret så var det ingen som lyckades komma under 80 slag netto. Måndagen den 20 mars ska vi försöka lägga vår Granada golf.
Måndagen den 13 mars Måndagen den 20 mars
En härlig dag i Granada med strålande väder. Sammanlagt 13 spelare deltog. Vi samlades som vanligt vid tio tiden och första start kl 11:00. Den finska trojkan tog hand om de tre första platserna, Pekka, Masse och Mikko på vardera 74 slag. Säsongen börjar lida mot sitt slut och sammanlagt leder Masse med ett slag före Pekka. På torsdag spelar vi näst sista tävlingen och på måndag den 27 spelar vi sista med avslutnings middag som vanligt på Rinconsillo.
Fick ett mail från Masse att han och Mikko av misstag angett fel antal slag efter slopen på Granada golfbana. Normalt sett borde tävlingsledningen upptäckt felet och diskvalificerat båda spelarna eftersom att de skrivit under ett felaktigt resultat. I våra tävlingar som vi mer kan häröra till social verksamhet går vi inte till dessa ytterligheter utan vi rättar till resultatet helt enkelt. I övrigt spelar vi naturligtvis efter bästa förmåga efter de internationella golfreglerna. Förändringen av resultatet blev att Masse och Mikko åkte ner ett snäpp och Leif Lindell åkte upp till en andra plats på dagens resultat.
Rättelse Torsdagen den 23 mars
Lars Erik Kallin vår ende låg handikappare spelade en beundransvärld golfrunda och kom in på dagens bästa resultat 71 slag. Kallin som bara spelat fyra runder kan på måndag med ett bra resultat gå förbi alla och ta hem segern. Masse kom på andra plats med en 78 runda, men förbättrade inte sin position i slutresultatet. På måndag spelar vi sista rundan för säsongen, tänk på att ställa fram klockan till sommartid.
Måndagen den 27 mars
Slut för säsongen och som segrare stod Pekka Kuitonen med 377 slag netto, endast två slag efter kom Lars Erik Kallin och ytterligare ett slag efter kom Mikko Kiviluoto. Det var ganska få spelare som ställde upp denna vårsäsong, men det blev en trevlig avslutningsfest på Rinconsillo med god mat och prisutdelning.
Tillbaka till toppen