Christer och Kristina hade lyckats knåpa ihop ett lite större och svårare melodikryss denna gång. Deltagandet var stort och alla kämpade för att hitta svaren, men var man tillräkligt uppmärksam kunde man hitta svaret i texten. I pausen blev det två extra frågor till dem som kunde svara snabbast på frågan, Karl Gerhard Lundkvist och Erik Fernströms artistnamn, eller var det kanske tvärt om. Hur som helst så svarade Lennart Olofsson och Erik Viberg snabbast.
Los Nórdicos Almuñécar
Mer än 100 personer slöt upp till premiären av våra klubbaftnar, det blev långa köer i både baren och till kassören som tog emot betalning av medlemskort. Efter presentation av höstens aktiviteter, så fick vi underhållning av de fantastiska Tuna sångarna från Granada.
Onsdagen den 7 oktober Onsdagen den 14 oktober
Många var det som kom till klubben för att lyssna på Svante Rask när han berättade och visade film om vår stora ungdomsidol Elvis Presley. Vi som växte upp och blev tonåringar på slutet av 50 talet, präglades mycke av hans musik och fick en riktig nostalgikick av att höra Svante berätta och lyssna till musiken. En stor artist och fortfarande den artist som sålt flest skivor, drygt en miljard exemplar.
Onsdagen den 28 oktober Onsdagen den 21 oktober
Mats Björkman från tidningen Sydkusten besökte oss och höll sitt sedvanliga föredrag om Spaniens situation i allmänhet och det politiska läget i synnerhet. Drygt hundra personer hade slutit upp för att lyssna.
Onsdagen den 4 november
Klas Svahn som gästade oss i januari återkom nu med ett föredrag om sekter och hemliga sällskap. Ett intressant föredrag om hur lätt påverkbara vi människor är, och hur lätt en människa kan dupera ett helt folk. SVT sänder just nu en dokumentär om Scientologerna som kan ses på SVT-Play fram till den 4 januari.
Prisutdelning på tipsrundan från i lördags, en mycket trevlig och uppskattad tillställning som sköttes av Torsten och Gunnel Göransson. Istället för snapsvisor med Björn Rajalin, fick Leif Kumlin hoppa in med ett föredrag om hur du får ner elförbrukningen i ditt hem. Mycket intressant speciellt när Leif berättade om de här kartellbildade el företagen som lämnade samma pris på offerterna. Den avreglerade fria elmarknaden ersattes med olagliga karteller, och myndigheterna kunde kamma hem sina skattepengar, så att bostadsägarna stod där som de stora förlorarna.
Onsdagen den 25 november Onsdagen den 11 november
Dagens föredrag om Alzheimer och demenssjukdomar hölls av Maud Bjarnelind. En påminnelse om att vi inte är odödliga, men att miljön, maten, klimatet och de aktiva liv vi lever här nere möjligen bidrar till att vi slipper undan dessa sjukdomar. Maud som är författare har skrivit boken ”Sorgens döttrar”, en bok som handlar om att vara barn eller anhörig till en demenssjuk förälder.
Onsdagen den 18 november
Årsmötet hölls i vanlig ordning kl 14:00 med första kallelse 13:30 enligt Spansk mötesordning. Före mötets öppnande bjöd klubben på cava och tapas. Det var god uppslutning av medlemmar till mötet och det genomfördes smidigt av mötets ordförande Anders Liljeroth, även om det kom till lite olika åsikter i församlingen med omröstning som följd. Det är som Anders påpekade enda tillfälle som medlemmarna kan framföra sina åsikter. Ett protokoll från mötet kommer att presenteras här på hemsidan när det är klart.
Onsdagen den 2 December Los Nórdicos Almuñécar Tillbaka till toppen