Ordföranden

   

Hej Nordicos !                                                                                                                                       Almuñecar 6 januari 2022

Finns det någon av er som kommer ihåg slagdängan med Anders Fugelstad ”ingenting är längre som förut alla gamla sanningar är slut” lite så känner jag det just nu. Stor osäkerhet om planerna inför våren ska gå att genomföra.  Vi kom ner i slutet av september till en krattad manege som med visad respekt för vetenskapens goda råd höll viruset stången hela hösten.

Men nu har det supersmarta viruset hunnit ifatt oss och vi får växla ner våra ambitioner och hålla oss till enbart halva manegen, den som finns tillgänglig utomhus. Nu följer vi kampen om herraväldet månad för månad och hoppas att det ska öppnas för några ”Äntligen Onsdag” innan våren passerat. Själv har jag i skrivande stund och sedan en vecka påhälsning av den, som det verkar, snällare varianten. Att plötsligt sitta där med skiten i knät eller viruset i halsen visade på hur lite du vet om du är smittad och när du blev smittad så HÅLL AVSTÅND, för din egen del och för dem du kan smitta.

Å du Nordicos, till råga på allt så har Sandra på ”Fikontorget” stängt, var ska man nu få tag i en räksallad eller räksmörgås eller en sillamacka för den delen med en liten, fel, stor nubbe? Samlingspunkten för så många efter en fyndrunda på fredagsmarknaden är plötsligt borta.

Okey, mitt hopp är min odödliga tro på att elände och kaos skapar utrymme för kreativt nytänk , ett sådant skulle kunna vara att vi fixar ett Nordicos hörn på ”Apelsintorget” där bredvid kommunhuset med det långsiktiga målet att både räkan, sillen och snapsen åter ska vara tillgängliga delikatesser. Vi har redan fått klartecken att placera vårt informationsskåp där.

Med nya friska mål i sikte önskar jag er alla en riktigt god fortsättning på det nya året.

Leif Håkansson