Los Nórdicos Almuñécar
Mandelblomsresan den 13 februari 2014 Vi åkte från busstation kl 10:00 i strålande sol, tog vägen om Chinasol och plockade upp fler passagerare. Bussen tog oss på gamla Granadavägen till Otívar där vi stannade för en fika. När vi sedan kom upp på platån och svängde av mot Jayena kom det några regnstänk och när vi passerade dalgångarna med mandelträd, såg vi inte en blomma. Vi trodde först att vi var för sent ute och att alla blommorna blåst bort, men icke, det hade nämligen varit för kallt och vi var en månad för tidiga. Då beslutade vår eminenta reseledare att kasta in plan B och vi tog oss till de varma källorna i Alhama de Granada. Ingen dristade sig till att bada, men vi såg några nyutslagna mandelblommor. Bussen kunde inte köra ända fram så det blev en stärkande promenad före lunch. Lunchen intog vi på Asador Pato Loco, en verkligt mysig och stor restaurang. Det serverades Codillo som var mycket mör och smakrik. Stämningen var uppslupen och trevlig och resan tillbaka genom en underbar natur ner mot kusten och Almuñécar tog en stund, vi var hemma vid halv sju tiden.
Resan till Parque de las Ciencias i Granada 27 mars 2014   Den traditionella resan till vår Honorär Konsul i Granada gick denna gång till Parque de la Ciencias, strax söder om centrum. Efter en fikapaus på La Abadia så anlände vi till Parque de las Ciencias där vår konsul Christina Lindemark mötte upp. Trots att besöket var bokat i god tid, så blev det lite palaver med vår bokade guide som inte kunde visa oss runt förrän kl tre. Med påtryckning från Christina och vår reseledare Anita så lyckades de få fram en ung vältalig Spanjor som på flytande Engelska guidade oss. En timma ca fick vi egen tid att gå runt i byggnaden, sedan tog guiden oss på en intressant resa i människokroppen. Därefter fick vi gå ut och beskåda en uppvisning med olika rovfåglar, där man bl. a. fick se med vilken hastighet de slog till mot sina offer. Sedan gick vi vidare till ett stort terrarium som vi kunde gå in i och bekanta oss med de tropiska djuren. Några giftormar eller spindlar såg vi inte till, men möjligen höll de siesta. Fjärilarna var däremot vakna och väldigt sälskapliga. Efter terrariet blev det lunch på området och sedan fri tid före hemresan klockan fem.
Resor 2014

Resa från Almuñécar till Madrid och Toledo den 6-8 mars 2014.

Los Nórdicos anordnade med hjälp av sin reseledare Anita en teater- och konstresa till Madrid med två övernattningar på centralt hotell 6-8 mars. Resan gick i strålande sol och med ett Madrid som ovanligt nog för årstiden hade rena sommartemperaturerna, åtminstone svenska sådana. På programmet stod teaterbesök ankomstdagen för att se den spanska versionen av musikalen Lejonkungen, El Rey Leon, ett guidat besök på Pradomuséet nästa dag och hemresedagen guidning i den historiska gamla huvudstaden Toledo., Lejonkungen imponerade stort med sitt sceneri, en mängd fantasieggande kostymeringar av diverse afrikanska vilda djur. Utöver Madrid är det bara New York och London som sätter upp denna resurskrävande musikal. Även besöket på Pradomuséet, ett av världens främsta för klassisk bildkonst, blev mycket uppskattat. Genom att guidens berättelse överfördes trådlöst från mikrofon/sändare till små mottagare, som var och en kunde sätta till sitt öra, fick alla ett stort utbyte av vandringen genom de olika salarna och alla intressanta historier om tillkomsten av de olika alstren av Rafael, Velazquez, Goya, El Greco m.fl. Hemresan gick via Toledo, där vi fick en guidad panoramatur runt hela den gamla, historiska, av floden Tajo på tre sidor omgivna huvudstaden, med en medeltida stadsmur på den fjärde. Besöket avslutades med en guidad visning av en av Europas största och praktfullaste katedraler, som i sin sakristia dessutom innehöll ett flertal målningar av El Greco.  Väl hemkomna sken fortfarande deltagarna i kapp med den dalande solen på lördagskvällen, rika på alla fina upplevelser. P-O Larsson
Los Nórdicos Almuñécar Tillbaka till toppen