Los Nórdicos Almuñécar
Arrangör ett välkänt ansikte från Rincon Cillo.
Anna-Karin från Restaurang STRAND besökte oss och informerade om Spanska ostar och serverade en osttalrik med ett glas vin. Tom Gylling informerade om att jul lotteriet hade utfallit med 8 euro i vinst per deltagare, han föreslog att vinsten skulle satsas i ett nytt lotteri. Vår reseledare Anita informerade om mandelbloms resa den 13 februari och om den planerade resan till Madrid.  

Mats Björkman från tidningen Sydkusten

talade om Spanien nu.

Erich presenterade tre nya medlemmar, och berättade att vi fyllt ut vårprogramet den 5 mars med att Marta Tendaj från Nerja håller föredrag om ” Mindfulness ” Maj Nikaro talade om att Björn Rajalin, nästa onsdag till vin, tapas och Snapsvisor, kommer att ha upptryckta sådana, men ser även att andra kommer med några dylika visor. Anita Stenlund Larsson, vår reseledare, talade om Madridresan och hur den ska betalas. Betalningen sker direkt till konto i Sabadell/Solbank.

Björn och Lola Rajalin höll en uppskattad kväll

med snapsvisor, tappas och dricka.

Ett hundratal medlemmar hade samlats för att skåla och sjunga snapsvisor. Erich vår ordförande inledde med att be oss resa sig upp och sjunga för vår ålderman, Sven Thomsen, som just fyllt nittio år. Björn hade tryckt ut en anselning mängd snapsvisor av väldigt hög kvalité och därtill var det en del spontana visor från medlemmarna. Stämningen blev högre och högre allteftersom snapsvisorna avverkades. Kvällen avslutades med ett stort tack till Lola och Björn.

Elisabeth Hodneland höll ett föredrag. “En

resa i tid och bild" om Lissabon med

omnejd.

Föredraget blev lite försenat på grund av att matrialaren inte hade fått projektorn med sig. Men en tålig publik på ca 50 personer väntade tålmodigt. Anita underhöll så länge med att berätta om sina resor, och påpekade att när ni anmäler er, skriva tydligt namn och telefonnummer på anmälningsblanketten.
Onsdagen den 19 februari 2014  Vår Svenska Honorärkonsul Christina Lindemark besökte klubben, berättade om arbetet som konsul om sina kolleger i Spanien och förflyttningar till olika konsulat i världen. Christina berättade också om olika utställningar och aktiviteter i Granada med omnejd, och om olika konstnärer, författare, översättare och lärare. Svenskt id kort är också bra att ha nu när residensia kortet är borttaget. Att vi ska kontrolera vår försäkring eftersom det kan bli kostsamt om olyckan är framme. Christina poängterade också att vi ska registrera oss hos henne, så att hon har uppgifter på alla svenskar som bor i Granadaprovinsen, om någon större olycka skulle hända. Även vid exempelvis en trafikolycka så vänder sig polisen till Christina för att få reda på anhöriga. Blankett för registrering finner du på svenska ambassadens hemsida eller om du klickar här. Även kommunen vill att vi ska registrera oss där så att de har ett riktigt underlag på invånarantalet, eftersom det ger kommunen mer skattepengar till underhåll.  
Brita Stockman höll föredrag om mat och hälsa den 26 februari Erich informerade om att det på fredag är Dia de Andalucia och stängt i affärerna. Fredagsmarknaden är troligtvis igång, men det viste ingen med säkerhet.Bosse från valberedningen vädjade till medlemmarna att ställa upp till höstens årsmöte med att skaka fram nya namn till styrelse uppdrag.Anita talade om en dagsresa till Konsuln i Granada och ett besök på Parque de las Ciencias, närmare information kommer.Brita Stockman höll därefter ett trevligt och mycket uppskattat föredrag om mat och hälsa.  
Föredrag av Marta Tendaj onsdagen den 5 mars Erich informerade om att KM i Boule den 16 mars var fulltecknad, att inga nya medlemmar i dag, men sedan årsmötet har vi fått ett 80 tal nya medlemmar i föreningen.Anita informerade om resan till vetenskapsparken i Granada och att anmälningslista fins i pärmen, priset 30:-€ kan sättas in på konto i Sabadell/Solbank konto nr 0081 0543 64 0001421943.Ewa Dahlberg tackades för sitt fina initiativ att skriva ett PM om “Att tänka på när ni kommer till Almuñécar”.Marta Tendaj höll ett föredrag om “Mindfulness” eller på svenska “Medveten närvaro”. Sammanfattningsvis kan man säga att det går ut på att leva i nuet. Till hösten planerar Marta ny kurs i Almuñécar om intresse fins. Vill ni veta mer om Marta och hennes kurser, gå in på www.marta-mind.com.  
Rickard Björkman från tidningen Sydkusten den 12 mars  Rickard Björkman höll ett välbesökt föredrag och visade fina bilder från byn El Gastor i Cádis provinsen, en liten by med ca 2000 invånare. Han berättade om livet i byn och odlingarna och hur man skördade oliver.  
Melodikryss med Göran Eriksson den 19 mars Anita meddelade att hon kommer att arrangera en resa till Cádis och Sevilla i slutet av oktober, och på torsdag den 27 åker vi till Granada och Parque de las Ciencias. Bingot har avslutning tisdag den 25 mars. Även Jazzen slutar samma dag den 25 mars. Biblioteket har öppet sista dagen den 26 mars. Över 90 anmälda till vårfesten när listan drogs in i dag.
Vårfest och avslutning på vårsäsongen den 26 mars Nästan hundra personer hade anmält sig till den avslutande vårfesten. Stämningen var hög, men maten var kanske inte den allra bästa. Svårt att servera varm mat till nästan hundra personer samtidigt. Några medlemmar blev belönade för sitt arbete i klubben och efter middagen blev det uppträdande av sånggruppen Tropical Tones. En hel del lotter såldes under kvällen och många vinster delades ut. Eva Ljunggren lyckades ta hem fyra vinster, trots att lotterna var ransonerade för att räcka till alla.  

Våren 2014

Los Nórdicos Almuñécar Tillbaka till toppen
God fortsättning på det nya året! Välkommen tillbaka till vår klubbverksamhet, som startade den 15 januari med information om vårens program, lite om kommande resor, kyrkans gudstjänster i fiskar kapellet, jazz cirkeln som drar igång tisdagen den 4 februari. Bingon startar på tisdag. Golfen på måndagar kl 10:00 tills vidare. Dagen avslutades sedan med en bejublad flamenco show.