Fler aktiviteter

Här lägger vi fler aktiviteter som sker då och då.

   TIPSPROMENAD I ALMUÑECAR

Årets promenad är genomförd och det var 40 startande och 33 inlämnade.
Priser delas ut vid senare tillfälle.

 

 


En av våra medlemmar, Ulf Söderberg har lagt upp en tipsrunda i centrala Almuñécar.

Nu finns ett nytt Los Nordicos Musikquiz ute. Upptäck nya gator i Almuñécar och testa dina musikkunskaper under en promenad på ca 4 km. Hur du gör beskrivs i den här instruktionsvideon.

Vinnare i decembers musikquiz blev lag ”PAB” som hade alla rätt. Stort grattis! Övriga deltagare var lagen ”Padelmixt” (8 poäng), ”Padelmixt 2” (7 poäng) och ”Morot” (4 poäng)

Rätt svar på frågorna: 1. Jamaica, 2. New York, 3. Totta Näslund, 4. Pepsi, 5.Mexico, 6. 19, 7. Roxy Music, 8. Marilyn Monroe, 9. Stadspuben i Luleå, 10. 1974, utslagsfråga: 49.

Tipsrundan ligger ute till 1 februari då deltagarna får resultat via mail.
Rundorna för tidigare promenader finns fortfarande kvar och du kan fortfarande gå dem men tävlingarna är avslutade.
Det fungerar så här:

Man använder sin mobiltelefon med platstjänster (GPS) och internetanslutningen påslagna.

  1. Tipsrundan startar vid Plaza de la Constitucion och när man är där skriver man in adressen play.gpsquiz.com i mobilens webbläsare. Man får då frågan om man vill  spela ”Los Nordicos tipsrunda – januari-22”.
  2. Man klickar på att man vill spela det och får en kort beskrivning av tipsrundan (hur den fungerar, antal frågor och hur lång den är fågelvägen). Man ska här även skriva in ett lagnamn och en e-postadress för att få veta sitt resultat. Oavsett om man spelar det ensam eller tillsammans med andra skriver man in ett lagnamn. Den frågerunda som jag har gjort innehåller 10 frågor om musik, är 2.20 km fågelvägen och går från torget, ner till stranden och tillbaka.
  3. När man startar visas en punkt på kartan i mobilen där den första frågan finns. Man tar sig dit och när man är ca 20 meter från GPS-punkten visas frågan. Man ska då kryssa i det svar man tror är korrekt.
  4. När man svarat på en fråga visas nästa GPS-punkt på kartan och sen fungerar det på samma sätt som ovan till man har svarat på alla frågor.
  5. Resultaten för alla är dolda så länge tipsrundan är aktiv. När jag stänger den skickas mejl automatiskt till alla e-postadresser med en länk till rätt svar och resultat.

Här finns en film som visar hur det fungerar när man ska spela ett quiz.

Ulf vill gärna höra era synpunkter på denna aktivitet, han undrar om ni tycker att det är för svårt eller för lätt, för långa eller korta sträckningar. Maila gärna dina synpunkter till vår mail:
almunecar@losnordicos.com

 


Padel

Flera av våra medlemmar spelar Padel tillsammans. Om Du är intresserad kan Du söka efter gruppen Almuñécar Padel på Facebook. När Du blivit insläppt får Du all information Du behöver av administratören Magnus.


Årets Bilrally 18 – 19 oktober 2020

Tyvärr tvingas vi ställa in tävlingen p.g.a. Coronapandemin.

Vi är osäkra på om vi och flera med oss kan åka ner i höst och vi kan inte med säkerhet lova att vi är på plats den 18 oktober.
Alla som betalt får tillbaks sina pengar så fort vi kommer ner, ta med kvitto.

Vi hoppas kunna arrangera tävlingen i oktober 2021 istället.

Hälsningar

Annika & Ove
Birgitta & Bosse


 


Avslutade aktiviteter