Dagens ämne var ”trygghetsprogrammet”, och man kan säga att de började bakifrån med en begravnings entreprenör.  Johan Pacheco från begravningsbyrån ”La Nueva” i Malaga, Svensktalande, berättade om vilka åtgärder som vi bör vidta när vi dör. Eller rättare sagt vad den eller de anhöriga till den avlidne ska vända sig vid ett dödsfall och vad det kan kosta. Därefter kom ett ämne som förhoppningsvis ligger oss gamlingar lite närmare, nämligen sjukvården. Clinicas Rincón, ett privat sjukvårdsföretag presenterade sig och erbjöd oss som klubbmedlemmar förmånliga priser på sin sjukvård. Styrelsen har här gjort ett föredömligt arbete med att förhandla ner priset för oss medlemmar. Styrelsen lovade att när hela trygghetspaketet är klart, kommer det att presenteras här på hemsidan. För mer information, kan du tills vidare besöka Clinicas Rincón hemsida.
Los Nórdicos Almuñécar Klubbaftnar våren 2016
Det var förhållandevis många medlemmar som kom till vår första onsdags träff, trotts att det bara handlade om information. Leif hälsade välkommen och beklagade att Bernt Sollander en medlem hade lämnat oss, varvid vi höll en tyst minut. Informationen som Leif höll bestod bl. a. i att gå igenom hemsidan, hur den fungerar och en del av vårens aktiviteter. Thom Gylling berättade om planerade resor. Kerstin Ausin tog upp och berättade om alla butiker som lämnar rabatt till medlemmar i Los Nórdicos. Leif tog också upp och beklagade de ”påhopp” som styrelsen blev utsatt för efter årsmötet i höstas, ganska grova anklagelser till en lekmanna styrelse som jobbar ideellt och efter bästa förmåga. Brevet från Kjell Claesson går att läsa här på hemsidan.
Onsdagen den 13 januari Onsdagen den 20 januari
Kitty  Harri konstnär eller Kitty Sewell författare, en fantastisk kvinna med många järn i elden genom livet. Just nu eller de senaste åren är det skulptering som är den stora passionen. Kitty berättade om sitt äventyrliga liv, född i Sverige men lämnade redan som trettonåring landet och bosatte sig i ett flertal länder på båda sidor atlanten för att slutligen år 2003 bosätta sig i de Andalusiska bergen strax norr om Almuñécar. ”Kitty Harri´s Sculpture Garden” är väl värt ett besök, kolla hemsidan för mer information och vägbeskrivning.  www.kittyharri.com
Onsdagen den 27 januari
I dag skulle vi haft Mats Björkman från tidningen Sydkusten, men han kunde inte komma på grund av regn. Men det regnade inte tänker ni, nej inte i dag men förra onsdagen i Malaga provinsen och då fick Sydkusten ställa in sin planerade golftävling och flytta den till denna onsdag och då kunde han inte komma hit och prata politik. Tänk vad lite regn kan ställa till. Förmodligen kommer han nästa onsdag. Christer och Kristina räddade situationen med att komponera ihop en melodi frågetävling och segrare i den blev suveräne Erik Viberg. Vi väntar bara på att få se honom på någon frågesport i TV.
Onsdagen den 3 februari
Äntligen fick vi då höra Mats Björkman från tidningen Sydkusten berätta om det politiska läget i synnerhet och skandalerna i allmänhet i Spanien. Även lite tjurfäktning och jordbävning till sist. Mats är onekligen en populär föredragshållare, hans föredrag lockar ca hundra medlemmar som lyssnar andäktigt.
Onsdagen den 10 februari Onsdagen den 17 februari
Tangoafton på klubben med Graciela Yuste och Camaleon Tango. En verklig höjdarafton med sång, musik och dans. Dansparet Sebastian och Marie var det inte, för att Sebastian blivit pappa för två veckor sedan och Marie fick stanna hemma med barnet. Cecilia Gosati fick rycka in i Maries ställe vilket hon gjorde med den äran. Kvällen avslutades med att Sebastian och Cecilia bjöd upp två lyckliga i publiken, tyvärr tog minneskortet i kameran slut just då. Lite kuriosa är att ”Dragspelaren” spelar på ett instrument, till formen fyrkantigt med relativt lång bälg, och som huvudsakligen används inom argentinsk tangomusik. Bandoneon, ett gammalt instrument, och just detta är, enligt Graciela tillverkat år 1927.
Onsdagen den 24 februari
Öppet stod det i programmet, men Ulf Dybeck hade ordnat så det blev körsång med Ulf och High Seas Folk and the Coasters. Väldigt trevligt med gamla engelska visor, om du klicka på facebook kan du se lite filmsnuttar.
Los Nórdicos Almuñécar Onsdagen den 2 mars
Dagens hemliga gäst Ricardo Segovia 95 år, lät lite suspekt, och mycket riktigt så visade det sig vara en ”Man” i sina bästa år och singel vid namn Ricardo Ausin. Mycke trevlig och spontan och som sagt singel och desperat. Hade tidigare jobbat som manlig strippa och lovade ett extra nummer. Tyvärr tog batteriet slut i kameran vid det tillfället men damerna i lokalen blev begeistrade;). Vill ni kolla på ett videoklipp så klicka in er på Los Nórdicos facebook.
Kvällen inleddes med en tyst minut för Acke Romeborn som lämnade oss i förra veckan. Acke var hedersmedlem sedan många år i klubben.
Acke Romeborn 15 oktober 2005 när han blev utnämnd till årets “Extranjero” på Europadagen. En tillställning som vi hade under många år med den tidigare borgmästaren Juan Carlos Benavides.
Onsdagen den 23 mars
Christer Kihlfors specialistläkare från Täby Stockholm, höll ett intressant och upplysande föredrag om prostata cancer. Ett ämne som berör oss gubbar i allra högsta grad, och en tröst är att man kan bota eller leva med sjukdomen om man upptäcker den i tid.
Onsdagen den 9 mars
Snapsvisor med Björn och Lola Rajalin. Trevligt att se Björn igen, efter operationer, infektioner och lång konvalescens. Välklädd och vältalig som vanligt, ledde han sångerna om den ädla drycken. Efterhand som drycken lättade upp stämningen kom även spontana visor från övriga gäster. Detta var sista tillställningen för säsongen i klubbens regi och Leif Kumlin hälsade oss välkomna tillbaka den 5 oktober när vi startar höstsäsongen.
En tyst minut hölls på dagens sammankomst för ännu en trotjänare som gått bort, saknad av många. Folke Berkey en profil inom klubbverksamheten och golfen, kom hit redan på sjuttiotalet. Våra tankar går framför allt till hans fru Ulla.
Ännu en av våra äldre har lämnade oss den 4 april, Inger Mellin, som tillsammans med Bengt var bosatt i Almuñécar sedan många år. Vi mins Inger som väldigt glad och positiv i alla situationer.
Till minne av Inger  klicka för större bilder
Tillbaka till toppen