Los Nordicos-vandring 9/3: ”Lujár”

Den 9 mars vandrar med utgångspunkt i byn Lujár, öster om Motril. Byn ligger på sydsluttningen av Lujárberget och har en spännande geologi mycket håligheter i berget. Här odlas i första hand mandel och oliver. Vi går inledningsvis längs gamla steniga åsnestigar mellan mandelträd och tillbaka upp mot byn genom en smal dal. Här kan vi besöka en stor grotta som en gång i tiden antagligen har fungerat som bostad för både folk och fä. Det blir en ganska kort, men krävande vandring på grund av att underlaget är ojämnt av stenar och grus, samt att vi går utför några brantare partier. Som ett extra plus blir utsikten från bilen på hemvägen tillbaka något att fascineras av.

 

Länk till karta och höjdkurva

Längd: ca 6,5 km

Uppstigning: 460 m

Bedömning av vandringen

SVÅRIGHETSGRAD

NAVIGERING

UNDERLAG

ANSTRÄNGNING

3

3

3-4

3

Beräknad tidsåtgång: 5-6 h (varav 2 h för biltransporten)

Vi träffas kl 10:00 vid helikopterplattan vid marknadsplatsen och är tillbaka i Almuñécar sen eftermiddag. Ta med vatten och matsäck. Vandringsstavar rekommenderas. Får vi plats i någon av byns två små barer kan vi avsluta med dryck och tapas.

Från Almuñécar till startplatsen i Lujár är det 100 km tor. Som bilpassagerare betalar du € 20 delat med antal passagerare i bilen till bilägaren (€ 2/mil).

 

Max deltagarantal: 20

Guider: Ulf Söderberg och (meddelas senare)
e-post: vandringar@losnordicos.com

 

Anmäl dig här

Läs gärna vad som gäller för deltagande i Los Nordicos vandringar