Tidigare klubbaftnar

Vårfest på Venta Luciano, 20 mars

Ikväll var vi 48 personer som firade in våren med fest på Venta Luciano. En lyckad helkväll med cava, 3-rätters middag och kaffe med avec. Kvällen avslutades med nästan två timmars dans till Tim & Debby’s medryckande musik.


Musik- & skaparresa + Madres Solas, 13 mars

Ikväll var vi 70 personer som lyssnade på Benna Sörman, Anders Heddan Hedin och Anette Rindebratt Sörman när de berättade om sina liv varvat med att de framförde musik. Anette målade även en tavla ”live” under föreställningen.

Kvällen inleddes med att vår ordförande överlämnade 715€ som donation från Los Nórdicos till representanter från Madres Solas.


Pass på prostatan, 6 mars

Stort TACK till Christer Kilfors som berättade allt vi behöver veta om prostatan för 70 personer som deltog vid kvällens möte på Chinasol.


Världens alla länder, 28 februari

Ikväll var ca 80 personer som lyssnade på Britt-Marie Boudrie och hennes mycket intressanta berättelser från världens alla länder, alla kontinenter och alla 7 underverk som hon besökt. Allt ackompanjerat av fantastiskt fina bilder.


Över Östersjön, 21 februari

Stort TACK till våra medlemmar Jenny & Janne Sydhoff som ikväll berättade för 81 personer om sin mycket intressanta eskaderseglingar runt i Östersjön.


Ricardo Ausin, 14 februari

En helt fantastisk onsdagskväll på Chinasol när Ricardo Ausin med humor och sång underhöll 150 personer.


Finca Solmark, 7 februari

85 personer samlades på Chinasol för att lyssna på entreprenörer Pelle Lundborg när han berättade om sitt liv och om sin spansk-andalusiska livsdröm Finca Solmark.

Efter föredraget fick alla deltagare en varsin present av Pelle i form av en påse med ekologisk frukt från hans gård.


FC Malaga Citys Fotbollsakademi/CD Almuñécar City, 31 januari

50 medlemmar fick veta allt om FC Malaga Citys Fotbollsakademi och fotbollslaget CD Almuñécar City. Braden Miller & Fernando Guerrero Dias kom och berättade för oss och svarade på våra frågor.

Den som inte hade möjlighet att vara med kan titta på den här presentationen. https://www.canva.com/…/DAF…/iaV8xpUsuWkBmBB9aWvVKA/view


Uppstart med cava & PubQuiz, 24 januari

Ikväll var det uppstartsmöte för vårterminen och det firade vi med att alla medlemmar bjöds på ett glas cava. Ett stort TACK till Bobo Spetz och Ulf Söderberg som ikväll bjöd 80 medlemmar på ett mycket roligt, allmänbildande och spännande PubQuiz.

GRATTIS till vinnande laget “BossePia” som rafflande vann med två poäng mer än “Los Tres Gofres” som kom på en god 2:a plats.


Julfest, 13 december

32 personer var med på julfesten på Chinasol. Vi drack glögg och åt pepparkakor och njöt av julsånger från Almuñécars internationella kör, som även sjöng Luciasången för oss på svenska. Vi åt silltallrik, drack snaps & sjöng snapsvisor och åt jättegod varmrätt och efterrätt. Efter maten var det dragning i årets jullotteriet där Nina Richter vann den stora julkorgen. Kvällen avslutades med dans till Tim & Debbys svängiga musik.


Ingen sömn – inget liv, 6 december

64 medlemmar kom till onsdagsmötet på Chinasol och lyssnade på sömnforskaren Jan Ulfson när han pratade om ”Ingen sömn – inget liv”.


Almuñécars historia, 29 november

Ett stort TACK till vår fantastiska guide Birgitta Löwstett som i kväll berättade om Almuñécars spännande historia för 117 personer som samlats på Los Nórdicos onsdagsmöte på Chinasol.

Birgittas boktips:
  • Lauri Lee, Jag gick mig ut i världen en sommarmorgon
  • Jesús Serrano, Un paseo bajo la media luna (Almuñécar Islámica)
  • Ildefonso Falcones, Fatimas hand
  • Chris Stewart, Driving over lemons / Andalusiska citroner
  • Chris Stewart, A parrot in the peppartree
  • Chris Stewart, The almond blossom appreciation sociaty
  • Gerald Brenan, South from Granada
  • Pedro Antonio De Alarcon, La Alpujarra

Lost Nórdicos Irish Pub, 22 november

Musikduon JE&US (= Jan-Erik Dahlqvist & Ulf Söderberg) & vänner underhöll 109 deltagare på The Lost Nordicos Irish Pub på Chinasol.

Ett stort tack till den entusiastiska välklappande och välsjungande publiken och för all feed-back för vår irländska pub afternoon på The Lost Nordicos Irish Pub. Ett stort tack till Ralf, Manskören, Riverdansarna, Travelling O´ Man och till den tekniska och praktiska supporten. Vi hade roligt.

JE och Uffe

Våra resor till Indien, 15 november

Jan-Erik & Åsa Dahlqvist tog med 116 personer på en färgsprakande och mycket intressant resa till Indien.


Emma & Anders Zorn – deras livsresa, 8 november

Rita Isaksson höll ett mycket intressant och underhållande föredrag om Anders och Emma Zorns spännande liv för 100 personer på vårt onsdagsmöte på Chinasol.


Sånger från Solkusten, 1 november

Ikväll var vi 122 medlemmar som samlades för att njuta av Kjell Käpp Eriksson som framförde egenskrivna låtar från Solkusten. Mötet inleddes med att fira vinnarna av Bilrallyt 2023.


Idag är världens viktigaste dag, 25 oktober

128 medlemmar lyssnade på Kaj Kunnas när han pratade om ”idag är världens viktigaste dag” på vår onsdagsträff på Chinasol.


MusikQuiz, 18 oktober

51 medlemmar deltog på vårt onsdagsmöte på Chinasol. Vi fick lösa ett roligt och klurigt MusikQuiz som våra medlemmar Ingrid Forsman och Ann-Marie Bönström hade knåpat ihop.


Vår formbara hjärna, 11 oktober

86 medlemmar lyssnade på Anna Sjöholms mycket intressanta föreläsning om vår formbara hjärna och hur vi kan maximera hjärnans kapacitet att lära nytt och förändras.


Uppstartsmöte med cava & Sevilliana, 4 oktober

95 medlemmar deltog på uppstartsmötet för säsongen 2023/2024 i buffétrestaurangen på Chinasol. Alla medlemmar fick ett glas cava och även information om höstens alla nya & gamla aktiviteter. Susy Martin och hennes dotter dansade ”Sevillana” för oss och bjöd in till höstens danskurs.


Säsongsavslutning med vinprovning & paella, 26 april

Den 26 april var det sista onsdagsträffen för den här säsongen. 31 medlemmar firade detta med en vinprovning och en efterföljande paella på Casa Minervas stora takterrass i Torrecuevas.

Under ledning av Cassiopeia från Munskänkarnas sektion på Costa del Sol provade vi 5 röda viner från olika vintillverkare i Granada-provinsen. Efter vinprovningen avnjöt vi en mycket god paella från Venta Luciano. Paellan passade perfekt till det 5:e vinet som vi provade, Poeta de Nueva York Tempranillo.

Vi fick även info om Munskänkarna och vad de gör i sektionen på Costa del Sol.

Vinerna som vi provade:

 1. Marqués de la Contraviesa, Ecológico från Bodega Finca Cuatro Vientos
 2. Plata från Señorío de Nevada
 3. Prado Negro från Bodegas Fontedei
 4. Castillejos från Bodegas Calvente
 5. Poeta de Nueva York Tempranillo från Bodega Rambla Huarea

Jorden runt på 1 timme, 19 april

Stort TACK till fd. sjökaptenen Egon Philipp som ikväll tog 52 medlemmar med sig på en av sina spännande resor jorden runt. En resa som med ett fraktfartyg på den tiden tog 80 dagar. Under 1 timme berättad Egon mycket intressant om sin resa och visade fina fotografier som han tagit.

Vi fick även träffa Carmen Reinoso som är consejal (kommunalråd) med ansvar för sociala frågor i kommunen. Hon informerade oss om den sociala infrastrukturen och servicen här i Almuñécar.

Till hösten kommer vi att bjuda in till möte med alla olika consejaler i kommunen.


PubQuiz, 12 april

36 medlemmar deltog i Ulf Söderbergs PubQuiz på Chinasol. Deltagarna lottades till 12 lag  som fick svara på kluriga frågor i telefonen. Mycket uppskattat, och med små justeringar kommer PubQuiz att finnas med som en fast aktivitet 1 gång per månad fr.o.m. hösten.


Svenska visor, 5 april

18 medlemmar var på plats på Chinasol denna klubbafton mitt i påskveckan. Micael Brobeck framförde visor av Taube, Ferlin och Cornelis Vreeswijk.


Bluesafton, 29 mars

50 medlemmar kom till Chinasol och njöt av Bill O’Haire som framförde bluesmusik i världsklass.


Vårfest, 22 mars

72 medlemmar åkte buss till Venta Luciano i Torrecuevas där vi blev serverade ett glas cava med tapas när vi kom och sedan en mycket god 3-rätters middag. Efter middagen ställde Tim & Debby sig på scenen och spelade och sjöng medryckande musik från 60-, 70-, 80- & 90-tal. Det stora dansgolvet var fullsatt under 2 timmar innan bussen körde oss hem.


Almuñécar miljö, 15 mars

Stort TACK till Rolf Bönström Hedberg som ikväll berättade för 63 medlemmar om allt som rör miljö i Almuñécar. Allt ifrån kvalitet på det kommunala dricksvattnet, hantering av bevattningsvatten, avlopp, renhållning & sophantering till eldning i jordbruket & luftkvalitet. Kvällen avslutades med att medlemmarna fick ställa frågor till Luís Aragón som är ansvarig för dessa frågor i Almuñécar kommun.


Musikafton, 8 mars

74 medlemmar kom till bankettsalen på Chinasol och lyssnade på ”Los Bluemoons” bestående av Juanma Alaminos på gitarr & sång samt Ian Arthur på piano & sång. De framförde många fina Beatles-klassiker men även några andra kända pop & rocklåtar.


Almuñécar då & nu, 1 mars

Rolf Bönström Hedberg kåserade vid kvällens klubbafton om Almuñécars utveckling från en liten fiskeby till den fina turistvänliga stad den är idag. De 120 medlemmar som var på plats fick ta del av ett mycket intressant och roligt föredrag.


Rosa husdrömmar, 22 februari

72 medlemmar kom till Chinasol och lyssnade på Veronica som berättade om sitt liv i den lilla byn Polopos. Hon och hennes man köpte byns äldsta hus för 4 år sedan och håller på att omvandla det från en ruin till sitt drömhus.

Eva & Jan var också med och berättade om sitt nystartade reseföretag Hola Andalusia som erbjuder resor till spännande platser, bl.a. till Veronicas Polopos och olika vingårdar. Los Nórdicos medlemmar får 10% rabatt på  alla deras resor. Eva & Jan hade även med sig 4 flaskor fina viner från två olika vingårdar som lottades ut på entrébiljetten.

Ikväll öppnade vi dörrarna till bankettsalen på Chinasol redan kl 17.00 så att medlemmarna skulle hinna mingla och umgås innan programmet började kl 18.00. Även expeditionen på onsdagar har nu ny tid och finns i bankettsalen.


Livsviktigt föredrag, 15 februari

Onsdag 15 februari var vi 76 medlemmar som samlades i källaren på Chinasol för att lyssna på vår medlem Jenny Sydhoff som berättade om hur viktigt det är med fysisk aktivitet för vår hälsa och även som medicin. Nils H Persson deltog via inspelad intervju och berättade om egna erfarenheter av fysisk aktivitet. Gunnar Öhlén deltog och berättade om senaste nytt på forskningsfronten avseende hur man kan förebygga ohälsa.

Ann-Marie Bönström presenterade resultatet från den enkät/undersökning som genomfördes under perioden 22 jan – 10 februari.


Meningen med livet?, 8 februari

Onsdag den 8 februari var vi 118 medlemmar som lyssnade på Carina Lidbom som pratade klokt om livet. Carina som är känd svensk skådespelare och nu även utbildad till certifierad LivsCoach.

Vi fick veta att vi genom att förändra våra sätt att tänka kan må bättre. Vad vi behöver göra för att bli den vi vill vara, och vad meningen med livet egentligen är.En historisk ”promenad”, 1 februari

Den 1 februari var det publikrekord på vår klubbafton i bankettsalen på Chinasol. 160 medlemmar fick lyssna på vår guide Birgitta Löwstett när hon mycket intressant och underhållande berättade om Almuñécars spännande historia. 


Svängig musik, 25 januari

Den 25 januari var vi 64 medlemmar som avnjöt svängig musikunderhållning i bankettsalen på Chinasol när dansk-svenska MixWell Duo spelade Folk-Blues-Country-musik för oss.


Lär känna vår nya ordförande, 18 januari

Hundra medlemmar samlades för årets första onsdagsmöte den 18 januari i bankettsalen på Chinasol. Till ett par glas välkomstcava berättade vår ordförande Helena Molin Valdes om hennes familjs livsresa med utbildning och arbete. Från Malmö via Nicaragua, Costa Rica, och Paris innan de hamnade här i Almuñécar.


Magnifik musikunderhållning, 4 januari 2023

99 personer kom till Chinasol och firade in det nya året tillsammans med Stefan & Kim, Sveriges mest okända världsartister, som gav oss en show vi sent ska glömma. Det finns ingen gräns för vad dessa två artister kan göra på en scen! En fantastisk sångare i 4 oktaver, som spelar gitarr som ingen annan gör! Den andre är en helt oberäknelig artist, som spelar fiol som du vill att den ska spelas.Julfest, 7 december

41 medlemmar deltog på årets stora julfest 7 december på Chinasol. Alla deltagare bjöds på glögg med pepparkakor när de kom. Därefter blev det en mycket välsmakande middag bestående av en silltallrik, en otroligt mör griskind alt. lax med mangosås och en fräsch fruktsallad till efterrätt.

Vi säger GRATTIS till Gun-Britt Johansson och Kirsti Håkansson som vann högsta priset (en varsin korg fylld med godsaker) i årets jullotterier.

Kvällens musikunderhållare var två spanska ”tunasångare” som sjöng och spelade för oss under en timme.


Allt om salt, 30 november

Ikväll bjöd medlemmen Gunnar Öhlén på ett mycket intressant föredrag om saltets betydelse genom årtusendena.

Salt är den enda sten som människan äter. Saltet är både en nödvändighet och lyx, det har genom historien varit det viktigaste konserveringsmedlet för olika födoämnen. Saltet har tidvis ansetts så värdefullt att det tjänat som valuta, därför har det också varit en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Inkomster från salthandel har möjliggjort flera av historiens största byggnadsprojekt, t.ex. Kinesiska muren. Gunnar som är läkare passade även på att berätta om saltets betydelse för vårt blodtryck.

77 medlemmar deltog vid aktiviteten varav 8 stannade kvar och avnjöt kvällens erbjudande från restaurang Balcón del Mar.


Kuba, 9 november

Los Nórdicos medlem Sverre Kjölstad bjöd på ett föredrag om Kuba. Han gav oss en historisk tillbakablick på denna vackra ö som blev spansk koloni 1511 och var det fram till det spanska kriget mot USA 1898. Vi fick höra om Fidel Castros diktatur, invasionen av Grisbukten, om Kubakrisen samt se många vackra bilder som Sverre tagit när han varit i Kuba som reseledare för cykelgrupper sedan 2005.

62 medlemmar deltog vid aktiviteten och 7 av dessa medlemmar stannade kvar och avnjöt kvällens erbjudande på restaurang Balcón del Mar.


Fartfylld kväll med Rallykungen, 2 november

Det blev en kväll fylld med rallyminnen från Ola Strömberg. Ola har kört ca 450 tävlingar och vunnit 150 av dem. Imponerande! Han berättade om sina tävlingar runt om i världen. Bl.a. hur man kan leda en stor rallytävling och så går något sönder på bilen på sista sträcka, att snövallar är hans vänner och att man alltid kör med gasen i botten.

Vi fick också veta vad som skiljer en vanlig bil mot en rallybil; styrning och fjädring är ombyggda mm. Man använder alltid hjälm och har åttapunkts säkerhetsbälte. Dagens kartläsare har noter som beskriver vägen. Det är t ex svag höger, 60 meter rakt, medel höger, nyper (dvs kurvan blir tvärare o tvärare). Vi såg en film inifrån en fartsträcka och det var inga lugna sekunder. Full fart hela tiden.

Ett mycket uppskattat föredrag av de 55 åhörarna som var på plats och lyssnade. Efter föredraget var det 6 medlemmar som avnjöt kvällens erbjudande från Restaurang Balcón de Mar.

Musikalisk magi på Casa de la Cultura, 26 oktober

Den 26 oktober var Casa de la Cultura i Almuñécar fullsatt med 440 förväntansfulla AHN-medlemmar när Los Nórdicos AHN-CN Almuñécar bjöd in till en färgsprakande föreställning. Ordekvilibristen Jacke Sjödin kom på återbesök och i år hade han även med sig de skönsjungande systrarna Helen Sjöholm och Anna Fahlstedt samt pianovirtuosen Martin Östergren.

Läs mer


Färgsprakande flamencoshow, 12 oktober

Vid säsongens första klubbafton bjöds 108 medlemmar på ett glas cava och en färgsprakande flamencoshow i bankettsalen på Chinasol. Fyra flamencodansare från Almuñécar, varav de två yngsta var 7 resp. 8 år gamla, och två musiker från Granada underhöll oss. Efter föreställningen var det 39 medlemmar som avnjöt kvällens middagserbjudande, från Restaurang Balcón del Mar, som var en mycket välsmakande ugnsbakad torsk med mangosås.

Klubbaftnar våren 2022 och tidigare