Ordförandebrev, december 2023

Helena Molin Valdespresidenta@losnordicos.com

Fröjdefull lille julafton och fridfull helg, samt ett riktigt framgångsrikt och solidariskt nytt år 2024 önskas er alla!

De senaste veckorna har för mig varit fyllda av barnbarnspassning (Leo, 7 månader), hundbestyr (tre vovvar), Los Nórdicos julfest och allehanda ärenden och besök för min del. Och nu står vi äntligen inför helgen.

Vi njöt av den stämningsfyllda Almuñécarkören som hade lärt sig svenska Luciasången och även sjöng spanska och internationella julsånger på julfesten den 13 december. Kören är öppen för alla intresserade, även för skönsjungande Los Nórdicos medlemmar. Hör av er om ni är intresserade.

Jag har haft allehanda möten med kommunen och jag är fortfarande mycket oimponerad av deras sätt att driva en kommun med sådan potential som Almuñécar, Costa Tropical. Vi hoppas på bättring och samarbete.

Vår familj kommer att ligga lågt denna julhelgen i solidaritet med palestinska folket – detsamma som också omhändertar Betlehem och Jesus födelseplats. Det blir inget firande eller julmässa där i år – både Västbanken och Gaza är under belägring. Almuñécars vänort Khan Yunis, Gazas andra största stad, är lagd i spillror och befolkningen dödad, skadad eller på flykt. Gatan här i Almuñécar bredvid Centro de Salud är uppkallad efter vänorten. Vore fint att uppta kontakterna igen när freden äntligen är etablerad!

Tillbaks till helgförberedelserna. Vi har julpyntat och rullat köttbullar. Döttrarna kommer imorgon. Och livet är är ett privilegium. Fattar vi ens hur bra vi har det här i Almuñécar?

Föreningen har nu jullov men vi ses igen i januari!

Jag hoppas att många av er kommer till årets första medlemsaktivitet – målargruppernas vernissage med nygräddade våfflor och bubbel, onsdagen den 17 januari kl. 14.00, i vår egen lokal i San Sebastian. Den 24 januari startar onsdagsmötena på Chinasol med ett spännande program under våren. Kolla in Facebook och vår hemsida för uppdateringar.

Tills dess, ha det gott, sköt om er och var snälla mot varandra.

Önskar Helena och jultomten