Fallteknik – en introduktion

Varje år faller fler än 100 000 personer i Sverige, 65 år och äldre, så illa att de behöver besöka sjukvården och cirka 70 000 behöver läggas in på sjukhus. Med förebyggande insatser, t.ex. genom att träna fallteknik, kan många skador förhindras.

Vid denna introduktion i fallteknik så börjar man träna nerifrån och upp. Man börjar alltså träna på att falla från sittande och därefter från stående (om man vågar).

Datum: fredag 1 mars, onsdag 20 mars

Tid: 10.00 – 10.30

Antal gånger: 1 tillfälle

Max antal deltagare: 15 personer

Ta med: yogamatta, helst en som är en meter bred men det går även bra med en vanlig (filt funkar inte!). Oöm klädsel, t.ex. träningsoverall.

Kostnad: Gratis för medlemmar i Los Nórdicos, du som inte är medlem får betala 5 €.

Plats: Stranden framför ”Heladerian” bredvid Hotell Helios (klicka på länken så öppnar sig Google Maps)

Kursledare: Krister Nylén, klubbtränare i Tyresö judo

Anmäl dig till 20 mars

OBS! inställt vid dåligt väder!

Information om försäkringar

Los Nórdicos AHN-CN är en ideell förening som inte har några försäkringar för sina medlemmar eller för sina ideellt arbetande medlemmar.

Det innebär att när du deltar i någon aktivitet eller resor så är det din egen personliga försäkring som gäller om du skulle skada dig på något sätt. Föreningen har här inget ansvar.

På våra anmälningsblanketter för aktiviteter/resor hänvisar vi till denna information och i och med att du skriver på din anmälan godkänner du även att du tagit del av ovanstående information.