Finca Solmark

Läs en reseberättelse från utflykten till Finca Solmark 23 februari 2024.

Om intresse finns kommer vi att ordna fler utflykter till Finca Solmark under hösten 2023.

Dagstur ca 8 timmar, med max 25 deltagare. 

Följ med Berit Axelsson och Silvana Skoglund på en bussresa med besök på Finca Solmark och njut av en annorlunda dag.

Finca Solmark är ett naturobservatorium med ekologiskt jordbruk i Carratraca, bara ca 90 minuters resa från Almuñecar. Vi kommer att ta en fika hos Pelle Lundborg, gårdens ägare, och vi kommer också att få provsmaka olika sorters honung eller lite frukt. Pelle följer sedan med oss på en ca två timmar lång guidad tur runt gården. Du hinner lära dig intressanta fakta om ekologiskt jordbruk och får kännedom om oliv- och avokadoträdens värld. Du får se grödor och odlingar, olivträd, insektshotell, ekologiska fruktträdgårdar, solpaneler, bevattningssystem, vattenkälla med mera.

Har man svårt att gå, kan man även sitta kvar och njuta av utsikten över det vackra landskapet i Málaga när de andra går promenaden.

Efter besöket åker vi till byn Carratraca där de som vill kan köpa lunch på egen hand, ta ett glas vin, eller bara ströva runt.

Tider
09.00 buss hämtar vid Casa Paco Velilla
09.10 buss hämtar vid Hotell Bahía i centrum
09.20 buss hämtar vid Chinasol

Pris
20 euro per person (+5€ för icke medlem). I priset ingår bussresa, fika och guidad tur på Finca Solmark. Priset är baserat på 25 deltagare, om det blir färre kommer priset att bli lite dyrare.

Banköverföring

Los Nórdicos AHN-CN, Almuñécar
IBAN-nummer: ES0200810543640001369140
BIC-nummer: BSABESBB

Kortbetalning
på Los Nórdicos expedition på Chinasol, onsdagar kl. 15 – 17.

Regler vid avbokning
Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inga pengar tillbaka om inte platsen fylls av annan resande.

Information om försäkringar
Los Nórdicos AHN-CN är en ideell förening som inte har några försäkringar för sina medlemmar eller för sina ideellt arbetande medlemmar.

Det innebär att när du deltar i någon aktivitet eller resor så är det din egen personliga försäkring som gäller om du skulle skada dig på något sätt. Föreningen har här inget ansvar.

På våra anmälningsblanketter för aktiviteter/resor hänvisar vi till denna information och i och med att du skriver på din anmälan godkänner du även att du tagit del av denna information.