Los Nordicos-vandring 23 mars: Torrenueva

Dags för säsongens sista vandring. Vandringen startar i Torrenueva och går upp i odlingsområde och pinjeskog till en utsiktsplats. svagt uppför på asfalt och fint grus. Därefter går det svagt neråt via södra bergssidan som bjuder på grövre grus och ganska karg natur. Vi passerar växthus med gurkodlingar.
Vi fortsätter över väg N-340 och upp till fyren. Höga berg längs kusten, något ansträngande upp- och nedförsbackar med grus och fantastiska utsiktspunkter. Vi går över hängbron som har ett glasgolv i mitten av bron. Om man inte vill gå över bron så finns en väg bredvid. Slutligen följer vi Torrenuevas strandpromenad där avslutar på någon strandbar med öl/vin/vatten.

Länk till karta och höjdkurva

Längd:  10,4 km

Uppstigning: 205 m

Bedömning av vandringen

SVÅRIGHET NAVIGERING UNDERLAG ANSTRÄNGNING
2 1 1-2 2-3

Beräknad tidsåtgång
Vi träffas kl 10:00 vid helikopterplattan vid marknadsplatsen och är tillbaka i Almuñécar ca kl 15 varav ca 1 timmar för biltransport. Ta med vatten och matsäck. Vandringsstavar rekommenderas.

Från Almuñécar till startplatsen är det ca 5 mil tor. Som bilpassagerare betalar du €10 delat med antal passagerare i bilen till bilägaren (€ 2/mil).

Max deltagarantal: 20

Guider: Patrik Axelson & Ingrid Forsman

Anmäl dig här (länk till Jotform)