Fiskehamnen och fiskauktionen i Motril

Se bilder från utflykterna till fiskehamnen mars 2024

Till hösten 2024 blir det fler utflykter till fiskehamnen om intresse finns.

Du som är medlem i Los Nórdicos är välkommen att följa med Jenny Sydhoff och Ann-Marie Bönström på en fascinerande utflykt till Motril och ta del av lokalt fiske och färsk fisk!

Vi besöker den lokala fiskauktionen i Motril och får lära oss mer om det mångsidiga utbudet av fiskebåtar och fisketekniker som har gått i arv genom generationer. Från små, smidiga jollar till större trålare, med fiskare som arbetar hårt för att förse oss med närfiskade delikatesser från havet.

Efter att vi fått uppleva hur dagens fångst auktioneras ut får vi njuta av havets läckerheter. Vi besöker den lokala tapasbaren, vägg i vägg med fiskauktionen, där den färska fisken från auktionen förvandlats till aptitretande tapas. Från grillade sardiner till krispig bläckfisk, varje tugga en explosion av smak.

Om du är en fisk- och skaldjursälskare eller helt enkelt nyfiken på fiskevärlden är detta en upplevelse du inte vill missa.

Pris: 25€ per person, inkl. guidad tur i hamnen och på fiskauktionen. Kaffe före och två dricka med tapas efter.

Transport: Samling och gemensam avfärd från helikopterplattan, längst österut på marknadsplatsen, i Almuñécar kl. 16.30. Hemkomst ca. kl. 21.00.

För att hålla priset nere på denna utflykt så kommer vi att samåka i 3-4 av deltagarnas privatbilar. Passagerarna delar på bränslekostnaden (totalt 2€ per mil och ca 5 mil t.o.r.) som betalas direkt till chauffören.

Guide: Ángeles López Cano som pratar spanska & engelska (Jenny & Ann-Marie hjälper till att översätta för den som behöver).

Datum: Hösten 2024, datum kommer

Antal deltagare: max 16 per gång.


Betala med banköverföring
Los Nórdicos AHN-CN, Almuñécar
IBAN-nummer: ES0200810543640001369140
BIC-nummer: BSABESBB

Betala med kortbetalning
på Los Nórdicos expedition på Chinasol, onsdagar kl. 15 – 17.

Regler vid avbokning
Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inga pengar tillbaka om inte platsen fylls av annan resande.

Information om försäkringar
Los Nórdicos AHN-CN är en ideell förening som inte har några försäkringar för sina medlemmar eller för sina ideellt arbetande medlemmar.

Det innebär att när du deltar i någon aktivitet eller resor så är det din egen personliga försäkring som gäller om du skulle skada dig på något sätt. Föreningen har här inget ansvar.

På våra anmälningsblanketter för aktiviteter/resor hänvisar vi till denna information och i och med att du skriver på din anmälan godkänner du även att du tagit del av denna information.