Välgörenhet

På rekommendation av Carmen Reinoso Herrero som är ansvarig för sociala frågor i Almuñécar kommun har vi valt att stödja Madres Solas med en årlig donation på 500€. Madres Solas är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, som hjälper, ofta misshandlade, ensamstående mödrar med barn. Föreningen har en psykolog, en socionom och en sekreterare som driver verksamheten.

Föreningen startades 1996 av Marisa Sendón och drivs i huvudsak av donationer och stöd från enskilda. Verksamheten omfattar Granadaprovinsen, men vårt bidrag ska endast tillfalla hjälpsökande i Almuñécar kommun.

Madres Solas har aktiviteter och stöd som hjälper kvinnorna att hjälpa sig själva.
Man kan lämna begagnade dam och barnkläder, lakan mm till kontoret men också penninggåvor. De tar tacksamt emot även begagnade möbler, husgeråd och annat som kan behövas i ett nystartat boende.

Det årliga bidrag på 500€ som Los Nórdicos lämnar kommer bl.a. att användas till glasögon, skolmaterial, medicin till barnen. Varje år kommer vi att få en specifikation på var våra pengar använts och hur. Föreningen lämnar inte ut kontanter utan istället köper man in det som den sökande behöver.

Det finns många fattiga familjer i Almuñécar som behöver hjälp. Genom att stödja Madres Solas kan vi visa vår tacksamhet över att vi får möjlighet att vara här i Almuñécar.

Läs mer om Madres Solas på deras hemsida: https://www.madressolas.es/

Madres Solas tackar för vårt stöd

Den 28 november 2023 överlämnade Ulla Kihlfors Landucci årets donation på 500€ från Los Nórdicos till Madres Solas. Ulla har även sålt 40 lotter till årets stora jullotteri till förmån för Madres Solas vilket gav dem ytterligare en donation på 200€.


Den 28 december 2022 besökte vår ordförande Helena Molin Valdes, Ulla Kihlfors och
Ann-Marie Bönström Madres Solas kontor i Almuñécar.

Vid mötet lämnade vi över vår årliga donation på 500€ till Madres Solas tillsammans med 600€ från försäljning av våfflor, korv och gofika vid årets ”Julmarknad”. Vi har även sålt 22 lotter till det spanska jullotteriet till förmån för Madres Solas vilket gav dem ytterligare 110€.

Det som blev över vid ”julmarknaden”, korvar, läsk och hembakat gofika, kommer vi att lämna över till Madres Solas för vidarebefordran till mammorna och deras barn till ”Reyes” den 5 januari.


De pengar som vi samlade in i den gröna sparbössan under säsongen 2021-2022, totalt 202 €, har lämnats till Madres Solas. Kvitto

Tack alla ni som har bidragit!

Du hittar mer information om Madres Solas på deras Facebook här!