Välgörenhet

Asociación de Mujeres en Solidaridad con Madres Solas

På rekommendation av Carmen Reinoso Herrero som är ansvarig för sociala frågor i Almuñécar kommun har vi valt en organisation som vi kommer att stödja under det närmaste åren. Det är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, som hjälper, ofta misshandlade, ensamstående mödrar med barn. Föreningen har en psykolog, en socionom och en sekreterare som driver verksamheten.

Föreningen startades 1996 av en kvinna som heter Marisa Sendón och drivs i huvudsak av donationer och stöd från enskilda. Verksamheten omfattar Granadaprovinsen, men vårt bidrag ska endast tillfalla hjälpsökande i Almuñécar kommun.

Föreningen har aktiviteter och stöd som hjälper kvinnorna att hjälpa sig själva.
Man kan lämna kläder till kontoret men också penninggåvor.

Det bidrag som Los Nórdicos lämnar kommer att användas till glasögon, skolmaterial, medicin till barnen bland annat. Varje år kommer vi att få en specifikation på var våra pengar använts och hur. Föreningen lämnar inte ut kontanter utan istället köper man in det som den sökande behöver.

Det finns många fattiga familjer i Almuñécar som behöver hjälp. Genom att stödja Madres Solas kan vi visa vår tacksamhet över att vi får möjlighet att vara här i Almuñécar.

De pengar som vi samlade in i den gröna sparbössan under säsongen 2021-2022, totalt 202 €, har lämnats till Madres Solas. Kvitto

Tack alla ni som har bidragit!

Du hittar mer information om Madres Solas på deras Facebook här!