MusikQuiz

Nu finns ett lite längre MusikQuiz, både vad gäller antal frågor och promenadväg, ute att testa sina musikkunskaper på.

Det ligger ute ända till slutet av september och tar dig förhoppningsvis på några nya vägar och håller du ögonen öppna hittar du både ballerinor, nallar och indianer. Detta tillsammans med fina vyer över Almuñécar och sist, men inte minst, ett gäng kluriga musikfrågor. Förbered dig på bland annat pojkdrömmar, Coca-Cola och Fredrico García Lorca under den lite dryga halvmilen långa promenaden som går mot nordväst och tillbaka.

Start som vanligt på Plaza de la Constitucion och namnet är Los Nordicos MusikQuiz – maj-sep -23.

Hur det fungerar beskrivs i den här instruktionsvideon.

I vårens sista musikquiz tog Los Scanios storslam med rätt svar på alla frågor. Stort grattis till det! Så här blev resultatet för alla sju lag som genomförde quiz’et:

  1. Los Scanios 10
  2. Falkspetz 9
  3. Mamma  7
  4. B&P  6 (35 m)
  5. Axelman 6 (44 m)
  6. Reina sofia 6 (246 m)
  7. Toto  5

Rätta svar

Fråga 1: Det var Barry White som växlade upp från kyrkokör till hångelmusik.

Fråga 2: Den gemensamma månaden är september

Fråga 3: Det var titelmusiken till filmen Schindler’s list

Fråga 4: En hårdsynthad version av en popcorn var det, så livsmedlet är majs.

Fråga 5: Simon & Garfunkel sjöng inte om oregano.

Fråga 6: Neil Young och Lynard Skynard hade olika uppfattningar om staten Alabama.

Fråga 7: Texten till Cornelis Vreeswijk sång om ett troll är skriven av Gustaf Fröding.

Fråga 8: Sången som Sheryl Crows sjöng är skriven av Cat Stevens.

Fråga 9: Stevie var sångerska i gruppen Fleetwood Mac.

Fråga 10: Artisten Passenger sjunger om floden Clyde som rinner genom Glasgow.

Fråga 11: Fågelvägen mellan baren La Jarana och avsparkspunkten på Almuñécars fotbollsarena är 365 meter.

Lycka till!

Är du sugen på fler musikquiz finns alla gamla kvar, men de genomförs utom tävlan. Alla startar på torget Ayuntamiento de Almuñécar .

Det fungerar så här:

Man använder sin mobiltelefon med platstjänster (GPS) och internetanslutningen påslagna.

  1. Tipsrundan startar vid Plaza de la Constitucion och när man är där skriver man in adressen play.gpsquiz.com i mobilens webbläsare. Man får då frågan om man vill  spela ”Los Nordicos tipsrunda – månad -årtal”. Man ser både det aktuella musikquiz’et och alla andra mudikquiz som är märkta ”ingen tävling”.
  2. Man klickar på det musikquiz som man vill spela och får en kort beskrivning av tipsrundan (hur den fungerar, antal frågor och hur lång den är fågelvägen). Man ska här även skriva in ett lagnamn och en e-postadress för att få veta sitt resultat. Oavsett om man spelar det ensam eller tillsammans med andra skriver man in ett lagnamn. Frågerunda innehåller 10 frågor om musik och en utslagsfråga.
  3. När man startar visas en punkt på kartan i mobilen där den första frågan finns. Man tar sig dit och när man är ca 20 meter från GPS-punkten visas frågan. Man ska då kryssa i det svar man tror är korrekt.
  4. När man svarat på en fråga visas nästa GPS-punkt på kartan och sen fungerar det på samma sätt som ovan till man har svarat på alla frågor.
  5. Resultaten för alla är dolda så länge tipsrundan är aktiv. När jag stänger den skickas mejl automatiskt till alla e-postadresser med en länk till rätt svar och resultat.

Här finns en film som visar hur det fungerar när man ska spela ett quiz.

Ulf Söderberg som skapar MusikQuizen vill gärna höra era synpunkter på denna aktivitet. Han undrar om ni tycker att det är för svårt eller för lätt, för långa eller korta sträckningar. Maila gärna dina synpunkter till oss: almunecar@losnordicos.com