MusikQuiz

Upptäck nya vägar i Almuñécar med Los Nórdicos MusikQuiz!

Ett musikquiz för januari 2023 ligger nu ute. Den här gången får vi vandra österut över Los Pinos och tillbaka mot stan längs stranden. Start vid ”Apelsintorget”: https://play.gpsquiz.com/quizzes/5f627966-4d10-4da4-b349-f7ccce7610ef

Hur det fungerar beskrivs i den här instruktionsvideon (länk: https://youtu.be/vX5DgVu_yks)

Grattis till lag BASP som lyckades få full pott på Los Nordicos MusikQuiz i december. De följdes av lagen Axelman (7 rätt) och Vi (6 rätt).

De rätta svaren är:
1. Duva
2. Nina Simone
3. Isabelle
4. Stephen King
5. M. A. Numminen
6. Annie Lennox och Dave Stewart
7. Oslo
8. Titanic
9. Avicii
10. Tom Petty
11. Avståndet mellan restaurang Antonia Andalusi och korset på Peñón del Santo (”Korsklippan”) är 1.070 meter.

Är du sugen på fler musikquiz finns alla gamla kvar, men de genomförs utom tävlan. Alla startar på torget Ayuntamiento de Almuñécar .

Det fungerar så här:

Man använder sin mobiltelefon med platstjänster (GPS) och internetanslutningen påslagna.

    1. Tipsrundan startar vid Plaza de la Constitucion och när man är där skriver man in adressen play.gpsquiz.com i mobilens webbläsare. Man får då frågan om man vill  spela ”Los Nordicos tipsrunda – månad -årtal”.
    2. Man klickar på att man vill spela det och får en kort beskrivning av tipsrundan (hur den fungerar, antal frågor och hur lång den är fågelvägen). Man ska här även skriva in ett lagnamn och en e-postadress för att få veta sitt resultat. Oavsett om man spelar det ensam eller tillsammans med andra skriver man in ett lagnamn. Frågerunda innehåller 10 frågor om musik och en utslagsfråga.
    3. När man startar visas en punkt på kartan i mobilen där den första frågan finns. Man tar sig dit och när man är ca 20 meter från GPS-punkten visas frågan. Man ska då kryssa i det svar man tror är korrekt.
    4. När man svarat på en fråga visas nästa GPS-punkt på kartan och sen fungerar det på samma sätt som ovan till man har svarat på alla frågor.
    5. Resultaten för alla är dolda så länge tipsrundan är aktiv. När jag stänger den skickas mejl automatiskt till alla e-postadresser med en länk till rätt svar och resultat.

Här finns en film som visar hur det fungerar när man ska spela ett quiz.

Ulf Söderberg som skapar MusikQuizen vill gärna höra era synpunkter på denna aktivitet. Han undrar om ni tycker att det är för svårt eller för lätt, för långa eller korta sträckningar. Maila gärna dina synpunkter till oss: almunecar@losnordicos.com