Fler aktiviteter

En av våra medlemmar, Ulf Söderberg, har lagt upp en tipsrunda i centrala Almuñécar.

Nu finns ett nytt Los Nordicos Musikquiz ute. Upptäck nya gator i Almuñécar och testa dina musikkunskaper under en promenad på ca 4 km. Hur du gör beskrivs i den här instruktionsvideon.

Resultat Los Nordicos musikrunda mars 2022
Grattis till ”Walking sticks” som tog hem segern i Los Nordicos musikquiz för mars. De fick 9 av 10 rätt, vilket var samma poäng som tvåan och trean, men kom närmare det rätta svaret på utslagsfrågan.
Så här ser resultatlistan ut:
1. Walking sticks 9 rätt (2 meter från rätt svar på fråga 11)
2. Team Loma Del Gato 9 rätt (35 m)
3. Los Primeros 9 (46 m)
4. Söndagslunch 8 rätt
4. Maglehemarna 8 rätt
6. TURA 3 rätt
De rätta svaren var: 1: Piteå, 2: Almería, 3. Volvo, 4. Thriller, 5. Tomas Brolin, 6. Roxy Music, 7. Bron, 8. Peter LeMarc, 9. Olle Adolphson, 10. I have a dream och 11. 573 meter
Nu finns ett nytt musikquiz ute och det kan genomföras ända fram till september.
Är du sugen på fler musikquiz finns alla gamla kvar, men de genomförs utom tävlan. Alla startar på torget Ayuntamiento de Almuñécar .
Det fungerar så här:

Man använder sin mobiltelefon med platstjänster (GPS) och internetanslutningen påslagna.

  1. Tipsrundan startar vid Plaza de la Constitucion och när man är där skriver man in adressen play.gpsquiz.com i mobilens webbläsare. Man får då frågan om man vill  spela ”Los Nordicos tipsrunda – mars-22”.
  2. Man klickar på att man vill spela det och får en kort beskrivning av tipsrundan (hur den fungerar, antal frågor och hur lång den är fågelvägen). Man ska här även skriva in ett lagnamn och en e-postadress för att få veta sitt resultat. Oavsett om man spelar det ensam eller tillsammans med andra skriver man in ett lagnamn. Den frågerunda som jag har gjort innehåller 10 frågor om musik, är 2.20 km fågelvägen och går från torget, ner till stranden och tillbaka.
  3. När man startar visas en punkt på kartan i mobilen där den första frågan finns. Man tar sig dit och när man är ca 20 meter från GPS-punkten visas frågan. Man ska då kryssa i det svar man tror är korrekt.
  4. När man svarat på en fråga visas nästa GPS-punkt på kartan och sen fungerar det på samma sätt som ovan till man har svarat på alla frågor.
  5. Resultaten för alla är dolda så länge tipsrundan är aktiv. När jag stänger den skickas mejl automatiskt till alla e-postadresser med en länk till rätt svar och resultat.

Här finns en film som visar hur det fungerar när man ska spela ett quiz.

Ulf vill gärna höra era synpunkter på denna aktivitet, han undrar om ni tycker att det är för svårt eller för lätt, för långa eller korta sträckningar. Maila gärna dina synpunkter till vår mail:
almunecar@losnordicos.com


Tipspromenad i Almuñécar 2021

Årets promenad är genomförd och det var 40 startande och 33 inlämnade.
Priser delas ut vid senare tillfälle.

 


Årets Bilrally 18 – 19 oktober 2020

Tyvärr tvingas vi ställa in tävlingen p.g.a. Coronapandemin.

Vi är osäkra på om vi och flera med oss kan åka ner i höst och vi kan inte med säkerhet lova att vi är på plats den 18 oktober.
Alla som betalt får tillbaks sina pengar så fort vi kommer ner, ta med kvitto.

Vi hoppas kunna arrangera tävlingen i oktober 2021 istället.

Hälsningar

Annika & Ove
Birgitta & Bosse


 


Avslutade aktiviteter