Landskamp i beachboule

BENALMÁDENAS HEMMAPLANSFAVÖR FÖR STARK DENNA GÅNG

2-3 mars 2024 åkte ett gäng med 18 boulespelare och 12 supportrar från Los Nórdicos på en svarsvisit till Benalmádena.

Denna gång gick det inte som önskat resultatmässigt. Men som helhet blev bouleveckoslutet ändå en lyckad, avslappnad tillställning med gott humör på alla håll, god mat, många skratt och en hejarklack som utmärkte sig såväl hårmässigt som med påfundiga ramsor.

Eftersom bägge lag hade blå spelskjortor, var det hårfärgen som blev Los Nórdicos kännetecken i vissa lag.

Detta med hemmaplansfavör tycks vara ett trumfkort i boule. Vi minns Los Nórdicos suveräna hemmaseger på Playa San Cristóbal i februari 2023, då ju matchen slöt 18-12 i hemmafavör. Denna gång var rollerna ombytta. Benalmádenas finländare vann över Los Nórdicos lördag 2.3. med 23-13. Söndag 3.3 blev det också klara siffror, 28-8.

Jämnare var det mellan Skandia Boule Club och Los Nórdicos då söndagen avslutades med förlust 15,5-9.5. Rejäla, fina duster alltigenom bjöd veckoslutet på. Med en stämning som går att beskriva på samma sätt som en finländsk hockeystjärna det en gång uttrycka efter ånyo ett bittert Lejonnederlag mot Tre Kronor. ”Man behöver inte alltid vinna när man vet att man är bäst…”.

Benalmádena-borna har riktigt fina spelplaner till sitt förfogande. Som mest kan nio planer vara i användning samtidigt.

Vi tackade våra värdar för välordnade arrangemang, både på och utanför planen, och bjöd in bägge klubbar på revanschomgång nästa år. Så när Benalmádenan Suomalaiset och Skandia Boule Club dyker upp på svarsvisit i  Almuñécar 2025 är vi säkra på att ordningen blir återställd. Att Los Nórdicos åter står som segrare med Chirimoya-vandringspriset runt halsen…

Kaj Kunnas och Marianne Kummel-Kunnas, glada Los Nórdicos reseledare